Doodse stilte rond Black Box #MH17 sinds september 2014

blackbox

Nadat Oekraïense separatisten de beide Flight Data Recorders (zogenaamde black box) hadden overgedragen aan Maleisische autoriteiten is dit voor onderzoek naar Londen gebracht. Het Rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid meldt in september 2014 dat uit deze data niets abnormaals naar voren komt en schrijft dat er een uitgebreide analyse wordt uitgevoerd. Daarna blijft het ijzig stil en van die ‘uitgebreide analyse’ is niets meer vernomen.

Sindsdien zijn geen gegevens van de black box meer vrijgegeven, terwijl volgens de Onderzoeksraad “De recorder werd beschadigd aangetroffen, maar de interne geheugenmodule bleek nog intact. De externe schade die op de FDR werd aangetroffen heeft de kenmerken van schade door botsing. De FDR, waarop 25 uur operationele gegevens kunnen worden opgenomen, werd met succes gedownload en bleek bruikbare gegevens over de bewuste vlucht te bevatten.”

Rapport Onderzoeksraad, pagina 21

“Uit de gegevens op de Flight Data Recorder bleek dat het vliegtuig vloog op een hoogte van FL330 bij een constante weergegeven koers van 115 graden en een constante snelheid van 293 knopen berekende luchtsnelheid (grondsnelheid 494 knopen, ofwel 915 kilometer per uur). De gegevens stopten abrupt bij 13.20:03 uur. Er zijn geen waarschuwings- of alarmsignalen vanuit de vliegtuigsystemen waargenomen. Volgens de gegevens op de FDR werkten beide motoren op kruisvluchtvermogen. Alle indicaties omtrent de werking van de motoren waren normaal. Relevante gegevens van de FDR opname zijn weergegeven in bijlage A (de laatste drie minuten). Momenteel vindt uitgebreide analyse plaats. Op de FDR-opname zijn geen waarschuwings- of alarmsignalen vanuit de vliegtuig-systemen aangetroffen voor deze vlucht. Alle parameters voor het functioneren van de motoren waren normaal voor een kruisvlucht totdat de opname eindigde om 13.20:03 uur.”

Screenshot from 2015-08-01 08:49:53

Overdracht van de Flight Data Recorders aan Maleisische autoriteiten.

Sinds de crash van de MH17 vorig jaar juli en de honderden slachtoffers die daarvan het gevolg waren, wordt er gerommeld met de gegevens over dit ongeval. Dat is iedereen duidelijk. Het ergste van al is de minachting die daaruit spreekt van de verantwoordelijke Nederlandse politieke leiders naar de slachtoffers en hun nabestaanden.

door rob vellekoop

Bron: De Lange Mars (DLM)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s