Turkije bombardeert met steun van NAVO niet ISIS, maar de Koerden die tégen ISIS vechten
Een vrouw reageert verbijsterd als ze ziet hoe de Turkse luchtmacht bij Kobane niet ISIS, maar de Koerden bombardeert.
President Barack Obama heeft de Amerikaanse luchtmacht toestemming gegeven om het Syrische leger te bombarderen. Dit besluit betekent de eerste directe militaire interventie door de VS in de ruim 4 jaar durende Syrische burgeroorlog. De maatregel werd genomen nadat een in Jordanië door de CIA getrainde rebellengroep onder vuur werd genomen door terroristen van Al-Nusra / Al-Qaeda (2). Vreemd genoeg wordt dit incident aangegrepen om de US Air Force toestemming te geven om een andere partij, het Syrische leger, te bombarderen zodra de door Amerika gesteunde rebelleneenheid van ‘maar liefst’ 54 soldaten –zo serieus neemt de president de strijd tegen de jihadisten dus- die tegen ISIS vechten wordt aangevallen.
‘Vredespresident’ Obama gebruikt zijn autoriteit maar weer eens om het zoveelste bloederige conflict –mede op zijn bevel door de CIA veroorzaakt- verder te doen oplaaien. Tot nu toe veroorzaken de bemoeienissen van het Pentagon in Syrië desastreuze gevolgen, maar dat weerhoudt het Witte Huis er niet van om straf op de ingeslagen fatale weg voort te gaan.
Amper 60 man moeten ‘het tij tegen ISIS’ keren?
Echt goed verlopen de plannen niet, want van de 3000 man sterke groep vrijwilligers die men aan het einde van dit jaar in Syrië wilde inzetten zijn er tot nu toe slechts 54 gevonden. Het lijkt er dan ook sterk op dat Obama de ‘agressie’ tegen deze groep enkel als voorwendsel gebruikt om te doen wat hij en zijn Turkse collega president Erdogan al jaren van plan zijn, namelijk directe militaire actie ondernemen om de taaie, maar inmiddels wankelende Syrische president Assad van het veld te ruimen.
Dat de Amerikanen zo weinig vrijwilligers kunnen vinden komt omdat deze eenheid bedoeld is om tegen ISIS te vechten. De meeste islamistische rebellen beschouwen ISIS echter eerder als een soort bondgenoot in de strijd tegen Assad. Desondanks durfde minister van Defensie Ashton Carter te beweren dat de amper 60 man sterke eenheid ‘het tij in de strijd tegen ISIS’ moet keren.
Bron: Xandernieuws