ISIS verspreidt gruwelijke prijslijst voor seksslavinnen

77791161_77791160

Hoe jonger, hoe duurder.

Dat ISIS gruwelijk huishoudt in Syrië en Irak, wisten we al. Ook het feit dat de terreurgroep vele (voornamelijk Yezidische) vrouwen en meisjes misbruikt als seksslavinnen, is bekend. Maar vandaag bleek dat de slavenhandel van ISIS nog veel gruwelijker en grootschaliger is dan voorheen werd gedacht.

Tijdens een bezoek aan Syrië kreeg VN-functionaris Zainab Bangura een gruwelijke folder in haar handen gedrukt. Het bleek te gaan om een prijslijst voor seksslavinnen, gepubliceerd door ISIS. De seksslaven worden verkocht als marktkoopwaar. Hoe jonger de meisjes, hoe hoger de prijs. Kinderen van één tot negen jaar oud kosten zo’n 150 euro. Zijn ze ouder, dan gaat de prijs omlaag.

VN-functionaris Bangura bevestigde de authenticiteit van de prijslijst

VN-functionaris Bangura bevestigde de authenticiteit van de prijslijst

De jonge slavinnen worden doorgaans eerst aangeboden aan lokale ISIS-commandanten. Maar de onmenselijke slavenhandel vindt niet alleen plaats in de door ISIS beheerste gebieden in Syrië en Irak. De meisjes worden verkocht aan rijke mannen in het hele Midden-Oosten, en worden verscheept naar landen als Saoedi-Arabië en Qatar. Ook worden de slachtoffers soms tegen grote sommen losgeld vrijgekocht door hun familie.

Volgens de leer van ISIS is het toegestaan om slavinnen te mishandelen en te verkrachten. Ook menen de islamitische terroristen dat er niets mis mee is om jonge meisjes tot seksslaaf te maken, omdat de profeet Mohammed ook was getrouwd met een zevenjarige.

Meisjes die zich verzetten tegen hun gruwelijke behandeling, lopen risico op gruwelijke straffen. Ook maakt ISIS de Yezidi-meisjes wijs dat ze zullen worden verstoten uit hun gemeenschap als ze terugkomen. Daar is overigens niets van waar: Baba Sheikh, een hoge religieuze leider van de Yezidi’s, heeft verklaard dat meisjes en vrouwen die er in slagen om de ontsnappen aan ISIS, met open armen moeten worden verwelkomd in de Yezidi-gemeenschap.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s