Schengen veroorzaakt jarenlange inbraakgolf in België

En dat zal bij ons niet anders zijn:

België blijft ‘Shopping Center West’

De cijfers tonen het aan: voor buitenlandse inbrekersbendes blijft dit land een paradijs.

Sinds enkele jaren wordt dit land geconfronteerd met een ware inbrakenplaag. Vorig jaar klokte het aantal woninginbraken (of pogingen daartoe) af op 71.922. Dat is weliswaar iets minder dan in 2013, maar nog steeds bijna twee keer zoveel als begin jaren 2000. Brice De Ruyver, professor Criminologie aan de Universiteit Gent, ziet hiervoor maar één verklaring: “buitenlandse dievenbendes die vrij hun gang blijven gaan.” (in De Morgen, 28.07.2015)

Criminele import

Het is geen geheim dat deze bendes dit land hebben uitgekozen tot hun geliefkoosd actieterrein. Eerder reeds ging de politie ervan uit dat er in totaal zo’n 660 bendes actief zijn die gemiddeld vijf tot tien leden tellen. Eén op vijf is minderjarig en zo’n zeventig procent van buitenlandse origine.

De populariteit die België in het criminele milieu geniet, hoeft niet echt te verbazen. Ze is immers een rechtstreeks gevolg van de voortdurende lakse aanpak van de criminaliteit. De feitelijke straffeloosheid, in combinatie met een politiek van open grenzen, heeft de boodschap de wereld ingestuurd dat misdaad hier loont, waardoor dit land zichzelf heeft gedegradeerd tot het ‘shopping center’ van West-Europa – zoals federaal politiedirecteur Eddy De Raet het ooit noemde.

Vlaams Belang >>

h/t G. Deckzeijl

Bron: Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s