Al Qaeda prijst terrorisme Chattanooga en Garland, roept op tot meer aanslagen

Screen Shot 2015-08-05 at 13.27.14

Al Qaeda wil dat aanhangers van de Radicale Islam meer aanslagen plegen in Amerika en Europa.

De Al Qaeda-afdeling in Jemen, één van de meest invloedrijke delen van de islamitische terroristishce organisatie, heeft een video gepubliceerd waarin het de aanslagplegers van de terroristische aanvallen in Chattanooga en Garland prijst. Het Amerikaanse CNN legt uit dat één van de leiders van AQAP (Al Qaeda op het Arabische Schiereiland), Khalid Batarfi, het maar wat geweldig vindt dat jihadisten onschuldige burgers en Amerikaanse militairen probeerden te vermoorden:

He praises the July attack in Chattanooga, Tennessee, in which a gunman killed five American servicemen at a military installation, as “a blessed Jihadi operation.” And he also praises two gunmen who tried to mount an attack in Garland, Texas, in May for their “sacrifice and heroism.”

Ook heeft Al Qaeda een brief vrijgegeven van Ibrahim al-Asiri, de belangrijkste bommaker van Al Qaeda in Jemen. Hij roept radicale moslims op om meer aanslagen te plegen:

“We urge you to strike America in its own home and beyond,” says a letter attributed to Ibrahim al-Asiri, the master bomb-maker with al Qaeda in the Arabian Peninsula.

The letter, according to a translation by SITE Intelligence Group, states, “America is first.”

Deze man is werkelijk één van de meest verschrikkelijke terroristen ter wereld. Zo stopte hij bijvoorbeeld een bom in het lichaam van zijn broer, die vervolgens een aanslag probeerde te plegen op het hoofd van de Saoedische inlichtingendienst. Hoewel die de aanslag overleverde geldt dat niet voor Al-Asiri’s broer.

Amerikaanse inlichtingendiensten nemen beide dreigementen bijzonder serieus. Heel gek is dat natuurlijk niet, aangezien Al Qaeda al voor bijzonder veel slachtoffers heeft gezorgd. Hoewel de Amerikaanse president Barack Obama eerder liet weten dat de terroristische organisatie bijna vernietigd was, blijkt dat niet zo te zijn. Al Qaeda heeft zich gewoon aangepast en blijft een significante bedreiging vormen voor Amerika, Europa én voor het Midden-Oosten.

http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Chilling-message-from-AQAP-calls-for-attacks-in-the-U.S.-360p.mp4?_=1

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s