Het Nederlandse volk is een voorbeeld voor de wereld

P1020262

Door Joost Niemöller

Een voorvader van mij, Heinrich Niemöller, kind van een groot molenaarsgezin uit de buurt van Bieleveld, kwam in 1805 naar Haarlem. Na drie jaar had hij zich al in laten schrijven als ‘Hendrik’, en trouwde met een Nederlandse vrouw. Hij kwam hier om te werken in een bollenbedrijf en keerde nooit weer terug. Nee, immigratie is niet per definitie slecht. Maar de huidige migratiegolven die we deze zomer weer zien, zijn zeer slecht, want ze ondergraven het Nederlandse volk. En dit gebeurt met hulp van de regering.

Een regering hoort voor zijn volk te zorgen. Het volk heeft de regering gekozen opdat het zijn belangen vertegenwoordigt. Deze regering hevelt achter de schermen om, en zonder inspraak ven het volk, de nationale bevoegdheden over naar een bureaucratisch, door internationale lobbygroepen beïnvloed bestuursapparaat in Brussel. En daarmee verliest het volk zijn stem.

Veel mensen vinden dat gepraat over een ‘volk’ maar dubieus. Ze vinden bijvoorbeeld dat het woord ‘volk’ een racistische term zou zijn, want daarmee wordt natuurlijk bedoeld ‘het blanke volk.’ Wanneer je zegt dat dit niet bedoeld wordt, is het antwoord dat je dan maar eens moet uitleggen wat je bedoelt met ‘het volk’, want wat is dat nu helemaal. Nu, een volk is een groep met gemeenschapszin die normen, waarde, geschiedenis en gezamenlijke ‘verbeelding’ deelt. Een volk is bereid om iets voor elkaar te doen omdat er een gevoel van verbondenheid bestaat. Een volk maakt zich meer druk over een brugdeel dat in Alphen op huizen stort, dan om een brug die in China instort. Dat vindt ‘verlicht links’ maar kleinburgerlijk, maar het is juist een kracht.

Lees verder

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s