Groot Brittannië scherpt toelatingseisen asielzoekers aan, EU antwoordt met holle woorden

Calais

Terwijl de Britse regering een aantal voorstellen heeft gelanceerd het toelatings- en verblijfrecht voor asielzoekers drastisch  te verscherpen, e.e.a naar aanleiding van de zorgwekkende situatie bij o.a. Calais, liet het antwoord van de nog aanwezige EU commissie niet lang op zich wachten.

Maar i.p.v. concrete positieve suggesties of commentaar, deed de commissie het enige waarin het goed is, politiek correct d.w.z. links gerichte kritiek, zoals wij dat van een overwegend socialistisch gedicteerd gezelschap kunnen verwachten.

De woordvoerder van de commissie liet afgelopen maandag weten, dat men op de hoogte is van de zorgwekkende toestand rondom Calais en de Tunnel, maar dat een oplossing van het probleem slechts gevonden kan worden door grotere solidariteit en verantwoordelijkheidsgevoel.

Woorden die wel zeer slecht passen bij een organisatie van zelfverrijkers en nutteloos wrakhout politici die samen met hun voorgangers kans hebben gezien van Europa een smeulende puinhoop te maken, hetgeen door de meeste EU regeringen en zeker die van ons land ook weer uit baantjes jagerij wordt toegestaan.

De EU kan technische assistentie verlenen middels een EU noodfonds, werd er aan toe gevoegd en ook deze opmerking zal door attente lezers slechts met hoongelach worden begroet. Elke vorm van een regularisatie van de tsunami van asielzoekers zijdens de EU in Brussel is tot nu toe een groot fiasco geworden, zie o.a. Frontex, de EU organisatie die de buitengrenzen van de EU landen zou moeten bewaken.

Zijdelings werd er door de EU nog even op gewezen, dat alle EU landen zich moesten houden aan de afspraak om 40.000 asielzoekers op te nemen, iets waaraan slechts regeringen zonder enige eigen mening en ruggengraat zoals in den Haag wordt voldaan.  Engeland, net als Hongarije en Oostenrijk weigerden aan deze opname te voldoen.

Dit aldus de woordvoerder van de EU namens de commissaris voor vluchtelingenzaken Avramopoulos.

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s