Obama: “Als Congres tegen Iran-Deal stemt zal het raketten regenen op Tel Aviv

Foto: Sgt. Mark Fayloga (bron: Wikimedia Commons)

De Amerikaanse president is onder vuur komen te liggen van conservatieve Amerikanen omdat hij redelijk confronterende retoriek gebruikt om zijn deal met Iran te verdedigen.

Barack Obama waarschuwt conservatieve Amerikanen, joodse kiezers en Israeli’s dat het Congres maar beter voor zijn overeenkomst met Iran kan stemmen. Als men dat niet doet zal het, aldus de Amerikaanse president, “raketten regenen op Tel Aviv.”

According to National Jewish Democratic Council chairman Greg Rosenbaum, one of nearly two dozen heads of Jewish organizations at the meeting, one of the participants took umbrage with Obama’s characterization of those who are opposed to the deal as warmongers. The president then launched into an explanation of why he believed that the rejection of the deal would ultimately lead to a US military attack. Obama said that if Congress rejected the deal, the Iranians would walk away from negotiations and he would be under intense pressure to take military action.

Dit zou, aldus de president, catastrofale gevolgen hebben voor zowel Amerika als Israël. Eén van de aanwezigen legt uit:

“Hij zei dat hij hier gevoelig en rustig over zou zijn, maar hij maakte heel duidelijk dat het afschieten van het akkoord in zijn ogen tot oorlog zou leiden.”

Dit ook omdat de druk dan zou toenemen op hém om Irans nucleaire project met behulp van het Amerikaanse leger te vernietigen. De president liet ook weten dat hij deze argumenten ook zou inzetten om Israëli’s ervan te overtuigen dat zij de deal moeten steunen; hij zal hen vanaf september ook toespreken.

Ondertussen stelt Obama zich steeds harder op ten opzichte van Israël. Zo zei hij onlangs ook dat Israël zich nooit zo “actief bemoeid heeft met de Amerikaanse politiek” als nu. Hoewel veel aanhangers van Obama het daarmee eens zijn, zijn er ook veel kiezers die daar heel anders over denken en de president bekritiseren vanwege zijn kritiek op de joodse natiestaat.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s