Kristallnacht bij AFD-voorzitter Frauke Petry

Links Metro

In de vroege ochtend van donderdag 6 augustus 2015 zijn bij het bedrijf van Frauke Petry, voorzitter van de Duitse Alternative für Deutschland (AFD), de ruiten ingegooid. Daarnaast is het interieur van binnen ondergespoten met zwarte verf en is een auto van een beveiligingsbedrijf gesloopt. In een verklaring op de website indymedia wordt de aanslag opgeëist, in een warrig betoog beweert men dat de AFD een racistische partij is en dat men met deze actie Petry financieel wil treffen.

De intimidaties tegen de rechtse oppositie in Duitsland lijken de afgelopen jaren steeds heftiger te zijn geworden. In reactie op de massale instroom van gelukszoekers, de uitbuiting van Duitse arbeiders en het gebrek aan soevereiniteit, zijn rechtse partijen steeds populairder geworden. Dit is ongetwijfeld tot grote verontrusting van de huidige machthebbers en zo krijgen extremisten in de pers alle ruimte om vuil te spuien en geweldsoproepen te doen.

En uiteindelijk dus ook over te gaan tot geweld. Frauke Petry was eerder dit jaar al het slachtoffer van de een poging tot mishandeling, na een bijeenkomst van het partijbestuur werd ze tijdens een maaltijd in een restaurant aangevallen met verfbommen. De vorige voorzitter Bernd Lucke werd al eens op klaarlichte dag tijdens een verkiezingsbijeenkomst mishandeld door een bewapende knokploeg van extremisten.

Naast de top van de partij, worden ook gewone partijmedewerkers bedreigd, rondom verkiezingscampagnes worden allerlei strafbare activiteiten tegen de partij uitgevoerd en op jaarlijkse congressen bezoekers geïntimideerd. Een opmerkelijke situatie voor een land dat zich volgens de webstek van de eigen ambassade in Nederland ‘Het Duitse mensenrechtenbeleid volgt de concrete verplichting rechten en vrijheden van mensen te beschermen.’

De Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koeners (PvdA) heeft inmiddels zijn verontrusting uitgesproken over de aanslagen… in Mali.

Bron: Actueel Rechts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s