Bejaarden raken bloembakken kwijt

  dendieje

Laten we onze oudjes echt niet genieten van hun oude dag met bloemen en een bankje. Ze zijn toch al kaal geplukt, dus blijkbaar is hun ook niet gegund om te genieten van hun ZELF GEMAAKTE bankje om naar de bloemen te kijken die ze zelf hebben geplaatst. Waarom? Omdat het gras dan een beetje moeilijker te maaien is. Dit is GODS GEKLAAGD.


VEERE – De bewoners van zorg – en verpleegcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere hebben de tuin rond het complex de afgelopen jaren opgefleurd met bloembakken, schuttingen en een zelfgemaakte bank. Maar beheerder Zorgstroom heeft nu aangekondigd om alles weer weg te halen.

De grond waarop het tuinmeubilair staat, is namelijk van Zorgstroom. De organisatie zal de bewoners op korte termijn op de hoogte stellen, eerst monderling en vervolgens door middel van een brief, zegt een medewerker van Zorgstroom in de Provinciale Zeeuwse Courant: ,,Voor de gedupeerden is dat heel vervelend, maar wij moeten ergens een grens trekken. En heel formeel gezien hebben de bewoners geen recht van spreken.”

Bloemen

De voornaamste reden om de bloembakken weg te halen is dat Zorgstroom het gras niet meer goed kan maaien: ,,De één zet midden op het grasveld bloembakken neer, de ander een tuinbankje. Door een onterechte toezegging van verhuurder Woongoed staat er inmiddels ook een aantal schuttingen. Alles bij elkaar opgeteld wordt het voor ons wel lastig om de tuin te onderhouden.”

Een bewoner snapt niets van het besluit van Zorgstroom, zo zegt hij in de PZC: ,,Toen wij hier ruim vier jaar geleden kwamen wonen, heb ik de bodembedekkers uit het stuk grond voor ons appartement verwijderd en allerlei kleurige bloemen en ook wat gewassen geplant. Daar hebben ze nooit iets van gezegd. Misschien omdat ze daar geen extra werk aan hebben, want ik onderhoud het allemaal zelf.”

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s