Stakingsrecht in Engeland uitgekleed

london20062015

De staatssecretaris voor Economische Zaken Sajid Javid criminaliseert onwettige stakingsacties en bemoeilijkt het werknemers om te staken.

In de plannen van Javid kunnen stakingen wettelijk worden goedgekeurd nadat zij voldoen aan een dubbele eis: voor stakingen in de gezondheidssector, onderwijs, brandweer, transport, grensbewaking en in de energiesector is vereist dat minstens 40% die om steun voor de staking gevraagd wordt ook de staking steunt en minstens 50% zijn stem moet uitbrengen.
Het wordt een misdrijf om onwettig te staken en voor werkwilligen komt een nieuwe vorm van bescherming. Een benoemde official zal steeds aanspreekbaar moeten zijn voor de politie.
Verplicht vakbonden tot een vernieuwing van het stakingsmandaat binnen 4 maanden met een nieuwe stemming.
Geef werkgevers het recht om een stakingsbrekersbureau in te huren  en eis van de vakbond dat zij de werkgever 14 dagen geven voordat de actie start.
Machtiging voor de regering om een limiet te stellen aan de hoeveelheid werktijd die een werknemer in de publieke sector mag besteden aan de vakvereniging.

Een Certificatie  ambtenaar krijgt de macht om boetes te geven van £20.000 voor inbreuken op rapportage regels inclusief een jaarlijks verslag over protesten en stakingen. Deze ambtenaar zal ook het gezag hebben om onderzoeken te starten en zal in de toekomst  gefinancierd worden door een samenwerking van vakbonden en werknemers. Het wordt een vereiste te komen met een duidelijke beschrijving van het arbeidsgeschil en de geplande bedrijfsactie op het stembiljet, zodat alle vakbondsleden duidelijk weten waarvoor zij stemmen.De regering zegt dat ze zich verplicht voelen door het grote aantal stakingen om op te treden.

De leider Mick Whelan van de vakbond voor treinmachinisten heeft deze aanval op vakbondsrechten al in verband gebracht met fascistisch Duitsland.

Terwijl Paul Kenny waarschuwt dat de ‘hervormingen’ de nijverheidsrelaties zullen vergiftigen.

The Guardian

Posted op DLM door Rob Vellekoop

Bron: De Lange Mars (DLM)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s