Beverwijk: 50 jongeren belagen één meisje

Foto: josef.stuefer (bron: Flickr)

Het gebeurde op de kermis en de politie moest er aan te pas komen.

Drie jongeren zijn gisteravond opgepakt in Beverwijk omdat ze een 15-jarig meisje hadden belaagd op de plaatselijke kermis. Een getuige schrijft op een groepspagina op Facebook dat het weliswaar mooi is dat die drie zijn opgepakt, maar dat de groep agressors niet uit drie aanvallers bestond, maar uit 50.

De tiener zou geschopt en geslagen zijn door de menigte. De Telegraaf legt uit:

De getuige deed zijn verhaal op een groepspagina op Facebook. Volgens RTV Noord-Holland schreef de getuige dat hij toevallig voorbij kwam fietsen en het meisje te hulp schoot. Hij belde de politie toen er steeds meer jongeren bij het incident betrokken raakten. Het bericht van de getuige is inmiddels omwille van privacy van Facebook verwijderd.

De man zegt dat hij de menigte op een gegeven moment indook om die uit elkaar te drijven. Op het hoogtepunt van de aanval zouden er maar liefst 60 tot 70 mensen bij betrokken zijn geweest. De getuige beschermde het meisje niet alleen, maar belde – aldus zijn verslag – ook met 112. Toen de politie eenmaal arriveerde sloeg de groep jongeren op de vlucht.

We lezen dit soort berichten de laatste tijd vaker. Zo ging het dit weekend ook al mis in Santpoort. Daar viel een menigte van 300 jongeren de politie aan. Hetzelfde gebeurde – hoewel op iets minder grote schaal – in Hoorn.

Het is natuurlijk de vraag waar dit door komt. Waarom zijn jongeren ineens veel agressiever dan enkele jaren geleden? En wie zijn de jongeren eigenlijk die hierbij betrokken zijn?

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s