EU bedreigt pensioenkas!

pensioen.weg

Onze huidige pensioenen moeten worden geïndexeerd voordat de euroloanden binnen tien jaar worden omgevormd tot één begrotingsunie, meent G.J. Keulen. Hij is bang dat de Europese pensioenpotten dan op één grote hoop worden gegooid en we onze rijkgevulde Nederlandse pensioenkas in één klap kwijt zijn. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.

G.J. Keulen schrijft:
Moeten de Nederlandse pensioenfondsen met een gezamenlijk belegd kapitaal van € 1300 miljard zich niet ernstig zorgen maken over het plan van de Franse president Hollande? Hij wil, uiteraard met steun van de zuidelijke lidstaten van de Eurogroep, dat er snel een regering voor de Eurozone komt met een eigen begroting en parlement.

Hollande wil binnen tien jaar ook de Eurolanden omvormen tot één financiële, één begrotings- en monetaire unie.
Markant is dat men Jeroen Dijsselbloem al als overkoepelend minister van Financiën heeft binnengehaald ten einde straks zijn stem te krijgen om de Europese pensioenpotten op één hoop te gooien en dan zijn we onze rijk gevulde Nederlandse pensioenkas in een klap kwijt.

Ik vrees dat dit met grote waarschijnlijkheid staat te gebeuren. Hoogste tijd dus dat de huidige pensioenen snel geïndexeerd gaan worden -iets waar de gepensioneerden al lang recht op hebben- voordat Europa er met onze moeizaam opgebouwde pensioengelden vandoor gaat!

http://www.telegraaf.nl/watuzegt/24363858/__EU_bedreigt_pensioenkas__.html

Bron: Eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s