ISIS onthoofdt Kroatische hulpverlener in Egypte, en zet de foto op internet

Screen-Shot-2015-08-05-at-11.18.32-AM

Alweer een bloedige executie van de islamitische terreurbeweging.

Vandaag komt het nieuws binnen dat ISIS-strijders uit de zogenaamde “Sinaï-provincie” – één van de gebieden die geclaimd is door ISIS als onderdeel van het kalifaat – een Kroatische gijzelaar – Tomislav Salopek – hebben onthoofd:

Alweer een onschuldig slachtoffer op het lijstje van IS. Deze keer is het een Kroaat, de 30-jarige vader van twee kinderen Tomislav Salopek. De man werkte als geograaf in Egypte voor het Franse bedrijf CGG. Hij werd op 22 juli door IS ontvoerd toen hij op weg was naar zijn werk in Caïro.

De man verscheen vorige week nog in een video waarin hij een ingestudeerde tekst voorlas:

http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/ISIS-issues-a-threat-threat-to-kill-30-year-old-Tomislav-Salopek.mp4?_=1

Hij zei in die videoboodschap dat hij zou worden vermoord als Caïro geen gevangenen zou vrijlaten. Die vrijlating werd geweigerd door de Egyptische regering, waarna vandaag foto’s werden verspreid van Salopek waarop te zien is hoe zijn hoofd is afgesneden en naast een bebloed lichaam rust.

Het fotografische bewijs dat ISIS levert voor hun gruweldaden blijkt doorgaans betrouwbaar te zijn. Toch neemt de Egyptische regering het zekere voor het onzekere en doet een eigen onderzoek:

A spokesman from the Egyptian Interior Ministry’s press office said: “We have seen this news online but are currently making our own checks. If we confirm that it is indeed true, we will inform the media through a statement.”

Salopek laat twee kinderen na, in Kroatië. Zijn dood markeert de eerste keer dat een westerling bij ISIS-gerelateerd geweld om het leven komt in Egypte.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s