Amerikaanse politie rukt groot uit om Geert Wilders te beschermen

vlcsnap-2015-08-12-14h37m50s213

De PVV-partijleider is momenteel in de Verenigde Staten, en ook daar ontsnapt de Nederlandse politicus niet aan grote hoeveelheden beveiliging.

PVV-leider Geert Wilders is weer eens in het Amerikaanse nieuws. Niet vanwege het feit dat hij een nieuwe controverse heeft gelanceerd, maar wel omdat de bekende Nederlandse politicus daar door grote hoeveelheden politiemensen moet worden bewaakt. Voorheen kon de meest controversiële politicus van Nederland buiten onze landsgrenzen bewegen met een uitgedunde bewakingsgarde. Maar sinds Wilders aanwezig was bij een aanslag in Texas enkele maanden geleden, is dat ook klaar. Geert Wilders loopt overal waar hij komt gevaar.

Dus wanneer de PVV-leider spreekt in Californië, dan is er ook daar veel security nodig. De Amerikaanse zender NBC zei er het volgende over:

A heavy police presence in Mountain View Tuesday blocked roads for a controversial foreign dignitary. Police late Tuesday guided drivers around the IFES Portuguese Hall, where Dutch politician Geert Wilders spoke to the Conservative Forum of Silicon Valley.

Wilders is often heavily guarded by private guards, but Mountain View Police were on hand for Tuesday’s event.

Het onderwerp van de spreekbeurt in Amerika was “Waarom het westen moet stoppen met de verspreiding van islamitische politieke en culturele invloed,” en Wilders tapt daarmee dus uit een bekend vaatje.

Wij zijn dit soort dingen al meer dan tien jaar gewend, maar toch was het voor Amerika allemaal vrij nieuw. Ook voor de journalisten. Zo behandelden nieuwslezers de komst van Wilders:

Zie video:

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s