’Sluiting bed-bad-brood’

De Rotterdamse Pauluskerk.

Leefbaar Rotterdam vreest manipulatie vertrekcijfers asielzoekers

ROTTERDAM – Leefbaar Rotterdam wil de opvangcentra voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Rotterdam direct sluiten als blijkt dat de cijfers van uitstroom naar herkomst tegenvallen.

Leefbaar Rotterdam raadslid Michel van Elck stelt vandaag schriftelijke vragen aan het college om te achterhalen hoeveel uitgeprocedeerde asielzoekers definitief uit de vier Rotterdamse opvangcentra waar bed-bad-broodvoorzieningen worden aangeboden, zijn vertrokken. „Volgens burgemeester Aboutaleb zou het om veertig procent gaan alleen al in de Pauluskerk.”

Hij trekt dat aantal in twijfel. „Ik heb nooit begrepen waar dat terugkeerpercentage vandaan komt. Ik wil nu precies weten hoeveel asielzoekers die er zijn opgevangen daadwerkelijk vertrokken zijn naar het land van herkomst. Niet alleen van de Pauluskerk, maar van alle centra wil ik de aantallen zien.”

Terwijl het kabinet de aanpak van de Pauluskerk als voorbeeld nam en er de landelijke bed-bad-broodregeling voor vijf steden tot beleid maakte. Van Elck vraagt Aboutaleb dan ook om het kabinet eerlijk te informeren als de aantallen teruggekeerde asielzoekers fors lager liggen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s