Griekse crisis, een EU oplossing die geen oplossing is

griekenland

Wanneer u even de tijd neemt, een stapje terug doet, dan moet u geschokt zijn door het “nieuwe” derde reddingsplan voor Griekenland. De Grieken hebben aangetoond de reeds gegeven  320 miljard schuldenberg op geen enkele wijze te kunnen reduceren, maar dat is voor de Amerikaanse en  Europese schuldeisers geen enkel probleem om nog eens 85 miljard in deze bodemloze put te storten, niet om de Grieken te helpen, maar slechts de banken en de EU  zelf.

Zoals het zich aan laat zien, zullen de Europese ministers van Financiën , vandaag instemmen deze schuldenberg nog eens met 25% te verhogen. Wat symbolisch gerommel in de marge van Duitsland, Nederland braaf aan de lijn meevoerend en kunnen wij weer het weekend in.

Hoe denkt u dat Griekenland ooit de schulden kan terug betalen ? Reeds in 2010 en later in 2012 schreven wij dat dit onmogelijk zou zijn. Zijn wij economen of bankiers ? Geen van beide, wij denken slechts logisch na, zijn niet bezeten door megalomane machtswellust of geldgier. Alle voorafgaande plannen waren niet realistisch en daar wordt nu weer een soortgelijk hoofdstuk aan toe gevoegd.

En de logica blijft het zelfde. De additionele schulden voor de Grieken stapelen zich op, terwijl men nu al geen kans ziet, deze te reduceren. Door de bezuinigingspolitiek wordt de Grieken gedicteerd hun BNP naar 0.25% te brengen en dan in 2018 zelfs naar 3.5%. Er wordt geredeneerd dat een soortgelijke operatie in Portugal ook lukte, maar vergeet gemakshalve even dat in Griekenland de nationale schuld inmiddels hard naar de 200% stijgt….

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s