‘Weinig draagvlak voor meer vluchtelingen’

Nog geen kwart van de Nederlanders vindt dat ons land meer vluchtelingen moet opnemen. Bijna de helft vindt dat het er minder zouden moeten zijn. Dat komt naar voren uit een representatieve steekproef die de Volkskrant heeft gehouden onder tweeduizend Nederlanders.

Er blijkt vooral aversie te bestaan tegen economische vluchtelingen. Mensen die een oorlog ontvluchten kunnen op meer coulance rekenen.

De afwerende houding jegens vreemdelingen is niet meer voorbehouden aan PVV-kiezers, schrijft de krant: ook de achterban van VVD (54 procent) en CDA (42 procent) wil minder vluchtelingen toelaten.

Maar dan zegt het volksverraderskliek COA…

‘COA wil lege bedden opvullen’

In asielzoekerscentra staan 750 tot duizend bedden leeg, doordat vluchtelingen met een verblijfsstatus liever slapen bij familie of vrienden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil die lege bedden liever gebuiken voor nieuwe asielzoekers. Daarom is het bezig met een ‘zelfzorgarrangement’, waarbij asielzoekers met een verblijfsvergunning zelf onderdak zoeken buiten een azc. Ze krijgen daar een kleine financiële vergoeding voor, meldt de NOS.

Per week komen er rond de 1700 asielzoekers bij.

Bron: ThePostOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s