Hitler en de islam (1)

P1460741

Door Joost Niemöller

Het is bekend dat Mein Kampf nog steeds populair is in de moslimwereld. Bijvoorbeeld in Egypte, en een aantal Arabische landen. Maar ook in Turkije. En in Iran. Of in Pakistan.  Duitsers worden in de islamwereld enthousiast aangesproken omdat ze uit ‘het land van Hitler’ komen. Ik hoorde het onlangs weer van een Duitse vriend die regelmatig in het Midden Oosten komt.

Er wordt in de islamwereld een directe link gelegd tussen de ‘strijd’ van Hitler en de Jihad. Tegelijkertijd is het ook onder moslims populair om de Holocaust te ontkennen, wat in de ogen van een echte antisemiet dan weer juist afbreuk doet aan de heldenstatus van Hitler. En waarom zou je dan nog zijn boek lezen. Maar de Holocaustontkenning is tegelijk weer nodig om de rechtvaardiging van de staat Israël te ontkennen.

En bij het voeden van  haat is logica natuurlijk niet zo relevant.

De populariteit van Mein Kampf in de moslimwereld is maar een signaal. Er lopen veel directe lijnen van het naziregime naar het hedendaagse islamisme. Een van de vele voorbeelden is dat het door Nazi ideoloog Rosenberg gepromote fake document De Protocollen van Zion, dat een bewijs zou zijn voor een Joods complot om de christelijke wereld omver te helpen, via de islamwereld weer populair werd bij de PLO.

Lees verder Hitler en de islam (1)

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s