Pentagon officials: VS kan oorlog tegen Rusland nauwelijks winnen

Nadat de NAVO in juni aangekondigde de snelle reactiemacht in Oost Europa te verhogen naar 40.000 man, kon een Russische reactie niet uitblijven. In december moeten er langs de grenzen met Europa 60.000 Russische luchtlandingstroepen en een nieuw tankleger gereed zijn om te worden ingezet.

Volgens twee hoge officials van het Pentagon hebben een serie simulaties deze zomer uitgewezen dat de Verenigde Staten een niet-nucleaire oorlog tegen Rusland nauwelijks kunnen winnen. ‘Het kan, maar het vergt wel alles wat we hebben.’ Afgelopen week waarschuwde Ian Kearns, directeur van het European Leadership Network in Londen, dat de NAVO en Rusland zich voorbereiden op een gewapend conflict met elkaar. De bevindingen van het Pentagon lijken echter uit te wijzen dat Amerika eerder zal proberen een regimewisseling in Moskou te bewerkstelligen, dan een echte oorlog te beginnen.

Oorlog tegen Rusland feitelijk niet te winnen

Waar critici al jaren voor waarschuwen is volgens de officials gebeurd: de oorlogen in Afghanistan en Irak hebben het Amerikaanse leger uitgeput en uitgehold. ‘Tegen een tegenstanders als Rusland kunnen we niet automatisch van die luchtdominantie uitgaan die we sinds 9/11 in conflicten hebben gehad. Ieder groot conflict met Rusland betekent dat we mensen en materieel die nu in andere delen van de wereld opereren nodig hebben, en wel met zo’n snelheid dat we hen amper voor zo’n strijd kunnen trainen.’

Bovendien moest het Amerikaanse leger door de bezuinigingen al met 80.000 man worden ingekrompen, een aantal dat de komende jaren met nog eens 40.000 verhoogd lijkt te gaan worden. Toch is het feit dat het Pentagon serieus nadenkt over een eventuele oorlog met Rusland al verontrustend genoeg, laat staan dat uit de simulaties is gebleken dat de NAVO zo’n confrontatie feitelijk niet kan winnen.

Veel meer troepen naar beide kanten van de grens

Toch lijkt dat precies te zijn waar de NAVO op lijkt aan te sturen met de forse militaire opbouw in Oost Europa. In juni kondigde het Westerse bondgenootschap aan om de snelle reactiemacht langs de grenzen met Rusland te vergroten naar 40.000 man – 10 x zoveel als in 2014…..

Lees meer…

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s