Asielzoekers in Nederland in de buurt van recordhoogte: 1700 nieuwe gevallen per week

104879632_7d9ab63bb5_b

Met duizenden per maand komen momenteel in Nederland asielzoekers aan. Staatssecretaris Dijkhoff moet alle zeilen bijzetten om de toestroming het hoofd te kunnen blijven bieden.

Nederland maakt momenteel één van de grootste toestromen van vluchtelingen in jaren door. Maar liefst 1700 nieuwe asielzoekers melden zich elke week in ons land. Om te voorkomen dat het asielsysteem overbelast wordt, neemt Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) maatregelen die het Nederlandse asielbeleid overeind moeten houden:

Om alle aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen, krijgt de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) er honderd man bij. In juni kreeg de IND er ook al personeel bij.

Dijkhoff meldt maandag dat er in juni en juli meer asielaanvragen zijn gedaan dan een jaar eerder toen zijn voorganger Fred Teeven alarm sloeg over de plotselinge toestroom van vooral mensen uit Syrië en Eritrea. De meeste asielzoekers komen nog steeds uit deze twee landen.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt heeft berekend wat dit qua extra loonkosten betekent voor de Nederlandse schatkist:

Knipsel000111222

Eén van de factoren waardoor de immigratie zo hoog is, is gezinsmigratie vanuit Syrië; veel immigranten voegen zich bij hun familieleden die al eerder zijn aangekomen in ons land.

Vorig jaar kwamen er in Nederland 30.000 vluchtelingen aan. Dijkhoff geeft aan dat dit aantal eenvoudig voorbijgestreefd zal worden dit jaar:

”Ik denk dat we boven het aantal van vorig jaar uitkomen”

Het recordaantal vluchtelingen dat Nederland ooit op jaarbasis heeft toegelaten, was 52.000. Dat was in 1994 toen er op de Balkan gestreden werd, en de Taliban bezig was met een oorlog om Afghanistan te veroveren. Als het kabinet gelijk heeft dat het aantal van 1700 per week voorlopig niet afneemt, wordt dit record met gemak verbroken.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s