Asielzoekers, moeten wij nu eindelijk eens de grenzen sluiten ?

aals2

Als het aan de leider van de PVV , Geert Wilders ligt, dan moeten de grenzen om ons land gesloten worden. Maar feitelijk probeert daarmee ons land uit het Verdrag van Schengen te stappen, dat in 1985 gesloten werd tussen Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg, waarna op 26 maart 1995 de rest van de toenmalige EG landen volgde.

En hiermee ziet u gelijk waar de problematiek schuilt van wetten, overeenkomsten, verdragen, welke ooit door ver van het echte leven wonende politici gesloten werden. Wij blijven het herhalen, dit soort verdragen net zo als het in 1951 door de VN landen gesloten verdrag dat de asielzoekprocedure diende te regelen, gaat het om regels die misschien op het moment dat zij getekend werden wel hun nut hadden, maar inmiddels door de tijd en haar veranderingen zijn ingehaald en nauwelijks nog voldoen aan de eisen die de huidige maatschappij aan haar wetten en regels stelt.

Niet dat de politiek die vanuit haar ballenbak dit soort zaken bedenkt daar erg in geïnteresseerd is. In de politiek gaat het niet om de zorg voor het volk dat de politici gekozen en betaald heeft, dan wel om eigen belang, aanzien en verrijking zijn de zaken die wij dagelijks bij deze onrendabelen tegenkomen.

Met het Verdrag van Schengen werden in feite voor reizigers de grenzen tussen de deelnemende staten afgeschaft en konden reizigers eenmaal in het Schengen gebied toegelaten, vrijelijk van het ene verdrag- land naar het andere reizen zonder controles.

Echter, komt er begrijpelijk steeds meer verzet bij de burgers tegen het verdrag. Het verdrag is namelijk niet alleen van toepassing op de EU burgers en daarom bij velen geliefd, maar ook geliefd bij de stromen of zoals de Britse premier Cameron het laatst zei “zwermen” deurkloppers die EU via de buitengrenzen, die slecht of geheel niet gecontroleerd worden, de EU binnenkomen. Eenmaal binnen is het dan, wie doet mij wat en reizen de vele gelukszoekers door naar die landen die de beste vooruitzichten bieden voor een comfortabel, door anderen betaald bestaan.

Zou je dus theoretisch net als in een deel van Hongarije een hek om ons land zetten, bij de poorten weer de oude vertrouwde Marechaussee loketjes inrichten, dan betekent dat, dat alle EU burgers inclusief u zelf zich weer zullen moeten melden. Immers het feit dat u met een in Nederland geregistreerde auto  bij de grens verschijnt zegt niets over uw nationaliteit. Trouwens u kunt ook wandelend of met de fiets de grens oversteken, of zelfs met een bootje.

Maar goed, laten wij aannemen dat u het er voor over heeft, u remt even bij de “poort” wappert met uw paspoort en de Marechaussee kijkt even in uw auto en wuift u door. Nu volgt uw buurman, laten wij zeggen in de Eurolines bus en de grensbewakers stappen in en willen alle reispapieren zien.  Laten wij aannemen dat er 9 man uit moeten voor verdere controle en blijkt dat het hier gaat om mensen , die wij kunnen missen als de bekende kiespijn.

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s