Wereldwijde terreur door islam. Bomaanslag Bangkok…

BANGKOK – De Thaise hoofdstad Bangkok is maandag opgeschrikt door een aanslag. Daarbij zijn volgens de eerste berichten zeker 27 doden, onder wie vier buitenlanders, en tachtig gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zouden veel buitenlanders zijn, meldt de Thaise politie.

Volgens de plaatselijke politie is de explosie veroorzaakt door een motorbom. Op één van de foto’s die op sociale media de ronde doen, zijn inderdaad de smeulende wrakstukken van meerdere voertuigen te zien. Het is nog niet bekend wie er achter de explosie zit.

Het is nog niet duidelijk of er onder de slachtoffers ook Nederlanders zijn. De ambassade in Thailand zoekt dat momenteel uit, zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

De Thaise politie heeft twee andere bommen in de buurt van de plek van de explosie ontmanteld. beide de bommen waren verstopt vlakbij de Erawan-tempel, de plek waar de ontploffing even voor zeven uur ’s avonds plaatselijke tijd plaatsvond. Het is een hindoeïstisch heiligdom bij het Erawan hotel dat is gelegen in Ratchaprasong, een commerciële wijk waar een aantal grote hotels en het grootste winkelcentrum van Zuid-Oost-Azië zijn gevestigd. Er zou nog een vierde bom zijn; daar is de Thaise EOD nu mee bezig.

‘Enorme knal’

De Nederlandse Maarten zat met zijn vriendin en zijn zoon in een hotel op zo’n 200 meter van de rampplek verwijderd. De hoteleigenaren houden de gasten binnen, terwijl ambulances af en aan rijden. “Er was een enorme knal”, mailt Maarten aan De Telegraaf. “Voor ons was direct duidelijk dat het een explosie betrof. Toch duurde het zeker 10 minuten voor de sirenes begonnen te loeien.” De Telegraaf is inmiddels in gesprek met meerdere toeristen in de buurt van de explosie, die hun verhaal willen doen.

‘Bloedvlekken’

Vakantieganger Niels zat 300 meter het heiligdom te eten toen de explosie plaatsvond. “De knal deed meteen vermoeden dat er iets goed mis was. Een weg, Ploenchit Road, werd al snel geblokkeerd voor autoverkeer. Ik ben naar de plaats van de explosie gelopen, om te kijken of ik iets kon doen.” Niels zag al snel een hoge rookpluim en liep er op af. Tegelijk met allerlei brandweerwagens, ambulances en politie kwam hij aan. Hij zag hoe lichaamsdelen en overleden personen werden bedekt met wit plastic. “Bloedvlekken werden weggewerkt met papier.”

Toeristen in Bangkok krijgen het advies om populaire trekpleisters te mijden. De politie is bang voor meer aanslagen.

Bangkok wordt zelden getroffen door terreur. Toeristen moeten eerder oppassen voor demonstraties. Wel is het onrustig in andere delen van het land, vooral in het zuiden. Daar is de moslimminderheid in opstand gekomen tegen de boeddhistische machthebbers.

Update:

‘Doel aanslag Bangkok toeristische sector’

De bomexplosie die maandag in de Thaise hoofdstad Bangkok twaalf tot vijftien levens eiste, was volgens de Thaise regering bedoeld om de toeristische sector en de economie een slag toe te brengen.

„De daders wilden de economie en het toerisme vernietigen omdat de aanslag plaatsvond in het hart van het toeristische district”, aldus minister Prawut Wongsuwan van Defensie.

De bom die maandag afging bij een tempel waar veel toeristen komen zat in een motorfiets verstopt. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit. Er is ook onduidelijkheid over het aantal doden.

Update:

Nog geen duidelijkheid Nederlanders Bangkok

Het is nog niet duidelijk of er onder de slachtoffers in Bangkok ook Nederlanders zijn. De ambassade in Thailand zoekt dat momenteel uit, zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

De explosie vond maandag op een groot kruispunt plaats en werd veroorzaakt door een bom, zegt de politie. Zeker vijftien mensen zijn overleden en minimaal tachtig mensen raakten gewond.

De ontploffing gebeurde in Ratchaprasong, een commerciële wijk waar een aantal grote hotels en het grootste winkelcentrum van Zuidoost-Azië zijn gevestigd. Vlakbij het kruispunt zijn een politiebureau en de drukbezochte Erawan-tempel gevestigd.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s