‘Terroristen achter aanslag paleis Istanbul’ + video

ISTANBUL – Twee gewapende mannen hebben woensdagmiddag het vuur geopend op agenten die bij de ingang van het Dolmabahçepaleis in Istanbul waren gestationeerd. De aanslagplegers zouden zijn opgepakt in de buurt van het Duitse consulaat vlakbij het paleis. Het enige slachtoffer van de aanslag is een agent; hij is lichtgewond.

Getuigen meldden ook een explosie te hebben gehoord. De aanslagplegers zouden met automatische geweren hebben geschoten en een handgranaat hebben gegooid. Het gebied rond het paleis is na de aanslag afgezet. Het kantoor van de Turkse premier Ahmet Davutolgu ligt hier vlakbij.

De gouverneur van Istanbul noemt de aanslag het werk van een terroristische groep. Ook suggereerde hij dat de vermeende aanslagplegers ook betrokken waren bij een gewapende aanval op het kantoor van de AK-partij van president Tayyip Erdogan op 8 augustus.

Tijdens de laatste decennia van het Ottomaanse rijk was het Dolmabahçepaleis de plek waar de sultan woonde. Daarna is het enige tijd gebruikt door de Turkse staatsman Atatürk. Tegenwoordig is het een populaire toeristische trekpleister. Turkije is alert op aanslagen sinds het conflict met de PKK onlangs weer oplaaide als gevolg van Turkse luchtbombardementen op Koerdische kampen in Syrië.

Daarnaast heeft een IS-aanhanger in een deze week gepubliceerde video Turken opgeroepen zich tegen de „trouweloze” president Tayyip Erdogan te keren.

1111111111

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s