Nederland scoort goed bij de vluchtelingen hitparade, met stip en stijgend

essen

Er zijn van die zaken waar ons land goed in is. Nee, deze keer niet over de welig bij onze overheid tierende nepotisme wat in veel gevallen uitmondt in fraude,maar het feit dat dankzij een vast geniaal te noemen beslissing van staatssecretaris Klaas Dijkhoff ons land nog beter bij vluchtelingen of asielzoekers scoort dan voorheen. En dat verdient een compliment.

Dat compliment kwam er dan ook onmiddellijk nadat Klaas aankondigde in ons land de ZZA regeling te willen introduceren. Ondanks het feit dat ons land VOL is, wil het COA ressorterend onder Dijkhoff nog meer vluchtelingen binnen laten en daarvoor wil het  een zogeheten zelfzorgarrangement (ZZA) invoeren.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning mogen dan zelf onderdak zoeken buiten een asielzoekers- centrum. Zij moeten zich nog wel wekelijks melden, maar zien af van hun plek in ruil voor een kleine financiële vergoeding. Over de hoogte van de vergoeding is nog weinig bekend, maar het zal zeker gaan over enige honderden euro’s per maand.

Nogmaals GENIAAL, want in welk ander EU land krijg je naast een warm welkom ook nog eens een vergoeding die je zelf mag besteden ?

Na het nog steeds voortdurende debacle van het PGB, de fraude die je om de oren vliegt, de steunmisbruik aan Bulgaren en Roemenen, gaat den Haag nu ook vluchtelingen  van extra centjes voorzien, waarbij de mogelijkheid tot controle op voorhand al ontbreekt.  Luid gejuich bij de talloze vluchtelingen die de EU bereiken, want de keuze naar welk land men wil doorreizen wordt nu nog gemakkelijker, Nederland wordt een echte topper bij de asielzoekers booking sites.

Toch nog even een woord over vluchtelingen en asielzoekers, want wij merken telkens dat er hieriover misverstanden zijn. In principe mag iedereen die vlucht uit zijn land van herkomst om voor hem of haar geldende redenen elders aankloppen en asiel aanvragen. Je bent dus in eerste instantie vluchteling, valt onder de in 1951 door de VN genomen vluchtelingenregeling ( criteria 1A)  die nog eens door de EU landen werd herbevestigd, en nadat je je als vluchteling in een land hebt gemeld kun je asiel aanvragen. Om het eenvoudiger te houden hebben wij het dan ook over deurkloppers. Elke aanvraag tot asiel moet worden behandeld, ook al staat bij voorbaat vast dat deze tzt. zal worden afgewezen en door een goed gesmeerde vluchtelingenindustrie, kan de termijn die je als deurklopper b.v. in ons land verblijft zo uitlopen na 6 tot 8 jaar en heeft de klopper de Nederlandse belastingbetaler tussen de kwart en een half miljoen gekost!

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s