Bestaat onze democratie nog wel?

91999e28_Rutte_en_Samson

Dat is een vraag die zich bij mij opdringt nadat we gisteren het debat hebben mogen meemaken over de miljarden die weer van ons geld overgemaakt gaan worden richting Griekenland en/of de Banken.

Het hele debat was eigenlijk volslagen overbodig, de €U had onder leiding van onze eigenste Jeroen Dijsselbloem al besloten dat het ging gebeuren en ik maak mij geen enkele illusie dat ze dat geld goedschiks of kwaadschiks toch wel waren komen halen.

Dus hoe men ook tekeer ging tegen Rutte en consorten, het was vooraf al duidelijk dat welke uitslag het debat ook zou brengen, het zou doorgaan.

Vandaar ook dat de Dijs er heerlijk laconiek bij lag in zijn comfortabele stoel, hij is natuurlijk al lang en breed verzekerd van een goede functie binnen de €U als dit Kabinet aan zijn eind komt en hij verdient daar nu al meer dan zijn ministers salaris dus hem kan het niet langer boeien.

Dit kabinet weet ook maar al te goed dat ons kereltje Pechtold bij elk kruisje dat Rutte zet hij zijn handtekening toevoegt, daar hoef je geen helderziende voor te zijn, en zo doet men nog even stoer voor de bühne als in een slechte soap maar zin heeft het allemaal niet.

De teerling is geworpen zou Caesar zeggen, en als je niet uitkijkt kun je er nog een voor je harses krijgen ook voeg ik er dan maar fijntjes aan toe.

Volgens mij belooft dit alles weinig goeds voor ons als burger in dit land, de komende jaren holt de inkomst uit aardgas hard achteruit, nu nog een vijf miljard die zomaar weggegeven wordt, ik zie die beloofde lastenverlichting nog niet zo gauw van de grond komen.

Intussen vertelt Rutte dat hij akkoord is gegaan met de miljardentransfer terwijl hij net zo goed als u en ik weet dat het met of zonder zijn instemming toch was gebeurd.

Lees verder…

Bron: De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s