Bootvluchtelingen uit Libië is een doorgestoken kaart (video)

Marina

Ook dit weekeinde was het weer raak. Koud nadat zij bij een zeer kalme zee de Libische kust en 11 mijl zone  hadden verlaten werd het Italiaanse hulp coördinatie centrum in Roem opgeroepen en werden schepen van de Italiaanse kustwacht, Marine en Guardia di Finanza gevraagd te helpen. In géén van de gevallen ging het om een daadwerkelijke noodsituatie !

Het wordt eindelijk eens  tijd om een paal en perk te stellen aan dit soort misbruik. De internationale zeewetten schrijven zoals wij reeds vaker hebben bericht voor dat een schip in nood dat daartoe een oproep doet geholpen moet worden. Dit gebeurt dan door een schip of schepen die zich in de buurt bevinden van het in nood verkerende vaartuig.

Wij mogen aannemen, dat de Italianen die zich op een halve dag varen van de Libische kust bevinden niet de vaartuigen zijn die zich het dichtste bij de zogenaamde in nood verkerende scheepjes zijn.

Het Italiaanse hulpcentrum bij monde van kapitein Marco di Mila  had al voorspelt dat men de rustige zee van de afgelopen dagen de “noodsignalen” toe zouden nemen, daar meer scheepjes de overtocht zouden wagen. Hieruit mag geconcludeerd worden dat de Italianen de zgn. deurkloppers in de gaten hebben!

Lees verder + video

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s