De geest is uit de fles

Viking-Warriors

(Door: Markus Jonsson – Vertaling: rommel)

Wat iedereen wist wat ooit zou gebeuren, vroeger of later, vond eergisteren plaats. Voor de eerste keer werden de Zweden Democraten de grootste partij in een opiniepeiling. Met een resultaat van 25,2 procent in een opiniepeiling van YouGov. Toen de Zweden Democraten verleden maand in een opiniepeiling van Sentios voor het eerst de Moderaterna passeerde en als tweede grootste partij uit de bus kwam schreef ik dat “niemand verrast moet zijn”. En dat geldt ook voor deze keer.

De avondkranten rapporteerde over deze opiniemeting relatief objectief. Het was de public service die verzuurd reageerde. Sveriges (Zweedse) radio vroeg zich af of peilingen nog wel zin hadden, en kwam tot de conclusie dat ze nutteloos zijn, terwijl SVT (Zweedse t.v.) al zijn focus richtte op de meetmethode van de peiling en deze in twijfel trok. Maar de reactie van de gevestigde media is in dit geval niet interessant, de meetresultaten zijn belangwekkend, wat dit zegt over het Zweden in 2015 en wat de gevolgen kunnen zijn.

Het lijkt erop dat in Zweden en bij de Zweedse bevolking eindelijk de werkelijkheid is doorgedrongen. Je kan niet de raketvaart in de opiniepeilingen van de Zweden Democraten zien zonder te ontkennen dat het onmogelijk is geworden de kwalijke gevolgen van massa-immigratie te verduisteren, en het schaamtegevoel om een partij te steunen die altijd voor deze gevolgen gewaarschuwd heeft is aan het verdwijnen. De gebeurtenissen deze zomer zoals – de moord op het meisje Lisa Holm, de dubbelmoord in Ikea, handgranaat aanvallen in Malmö, en de gangsteroorlogen die zich elke dag voordoen op de straten van elke grote stad  in Zweden – spelen natuurlijk ook een rol. Net zoals het links-extreme vandalisme op posters van de Zweden Democraten in de metro van Stockholm.

Lees verder…

Bron: Slecht nieuws uit Zweden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s