Oorlogen, media en…..wij

oorlog mediaNog niet zo lang geleden stonden de kranten bol van invasies door Rusland in Oekraïne. Met tientallen tanks zouden de Russen de grenzen zijn overgestoken. Zoals gebruikelijk waren dit speldenprikjes die de propagandakanalen moeten uitdelen om de bevolking bang te maken voor een nieuwe/oude vijand. De OVSE werd erbij gehaald om de grenzen te monitoren maar al snel bleek dat die OVSE alleen aan de alarmbel trekt als er vermeende Russen gevonden worden in Oekraïne. Vanaf het begin van dit conflict blijkt de OVSE niet onpartijdig te zijn. Zo laten ze in hun rapporten wel weten als een enkele Rus de grens oversteekt om deel te nemen aan de vrijheidsstrijd van de separatisten maar vergeten melding te doen van grensoverschrijdende conflicten geïnitieerd door het Oekraïense leger waarbij zelfs slachtoffers vallen aan Russische kant.

Dit meten met twee maten begint langzamerhand bizarre vormen aan te nemen. De gebieden waar de separatisten de baas zijn worden al maanden lang beschoten met zwaar geschut door het Oekraïense leger, kalibers die volgens het Minsk 2 akkoord verboden zijn en terug getrokken hadden moeten worden. Ook het voortdurend beschieten van burgerdoelen door het Oekraïense leger wordt door de OVSE niet gemeld. De OVSE is in mijn ogen niets meer dan een organisatie die bedoeld is om negatief nieuws te melden over iedereen die zich niet aan de voorschriften van de financiële elite houden. Ze zijn gezien de twee maten waarmee ze meten zeker niet onpartijdig en hebben wat mij betreft geen enkele functie meer. De manier waarop zij zaken in hun rapporten wegschrijven maakt duidelijk dat zij in opdracht van de elite werken. Zo lees je regelmatig in hun bevindingen dat er op patrouilles van de OVSE geschoten is terwijl ze zich aan Oost Oekraïense kant bevonden. De gemiddelde lezer vertaalt dit naar; Oost Oekraïne schiet op waarnemers van de OVSE. In werkelijkheid wordt de OVSE beschoten door het Oekraïense leger richting Oost Oekraïne. Dit om een voorbeeldje te geven hoe het neerpennen van een tekst mensen op het verkeerde been kan zetten.

Nog niet zo lang geleden kon je nog echt nieuws lezen in kranten en gaven journaals en andere nieuwskanalen een relatief eerlijke weergave van de gebeurtenissen. Door de jaren heen zijn al deze kanalen geïnfiltreerd, dit werd mede mogelijk gemaakt door globalisatie en privatisering van zowat alles wat hard werkende mensen samen hebben opgebouwd. Globalisatie werd aan ons verkocht als het grote orakel waardoor prijzen zouden dalen door betere concurrentie. In werkelijkheid is precies het tegenovergestelde gebeurd. Momenteel is het zo erg dat meer als 50% van Europese gezinnen niet meer goed rond kunnen komen door de alsmaar stijgende lasten. Als de lasten stijgen, verwacht je er als burger iets voor terug. Helaas is dat de utopie. De lasten stijgen omdat de elite dit wil en ons elke dag weer op het randje van ons kunnen willen hebben en daarbij zelf slapend rijk wordt. Oorlogen horen daar ook bij, die zijn naast de aandelenmarkten misschien wel het meest winstgevend. Dat is ook de reden waarom er altijd oorlog zal zijn. Als wij niets doen aan die kleine groep die ons allemaal, dag in dag uit op de kop pissen en ons daarbij recht in het gezicht uitlachen, zal dit zo blijven en zal hun macht alleen nog maar groter worden.

Lees meer…

Bron: Bovendien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s