Landmacht snijdt in budget reservisten

 dendieje

Ze doen er ook ALLES aan om ons land zwakker te maken. Begint er echt op te lijken dat wij de problemen ZELF moeten gaan oplossen.


Den Haag – De landmacht gaat snijden in het budget voor de 3600 reservisten. „Het vooralsnog beperken van de inzet van reservisten na 1 juli 2015 raakt mijn eenheden hard. Het noodgedwongen moeten nemen van deze maatregel gaat direct in tegen het beleid van de minister”, staat in een interne nota van commandant landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif.

Mart de Kruif Mart de Kruif.
Het schrijven is in handen van televisieprogramma Nieuwsuur. De landmacht kan door de financiële problemen ook niet meer al haar verplichtingen in Nederland nakomen. Zo zouden onbemande vliegtuigen voor bewaking en observatie door technische problemen niet kunnen vliegen.

Ook genietanks, die kunnen worden ingezet bij de bestrijding van bosbranden, hebben mankementen waardoor hun inzet niet meer is gegarandeerd. Verder is er te weinig geld voor training en scholing van de Explosieven Opruimingsdienst.

Het ministerie van Defensie wil niet ingaan op de nota, maar stelt wel dat bekend is dat er ‘knelpunten’ zijn bij de krijgsmacht. Aan de Tweede Kamer is gemeld ,,dat de inzetbaarheid van de krijgsmacht aan wezenlijke beperkingen onderhevig is. De rapportage van de commandant Landstrijdkrachten past in dit beeld”, stelt Defensie. De problemen gaan echter ,,nooit ten koste van de ingezette eenheden”, aldus de verklaring.

Vorige week lekte uit dat Defensie er de komende jaren meer geld bijkrijgt, na jaren van bezuinigingen. Het extra budget loopt op tot 375 miljoen euro.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s