Ook in Calais smijten ‘vluchtelingen’ eten weg

eten wegsmijten

Door Joost Niemöller

Overal in Europa dezelfde verhalen. De steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, stromen over met de illegale immigranten. Zeker, vreselijk dat er, zoals nu, weer vijftig illegale immigranten zijn gestikt in een vrachtwagen in Oostenrijk. Weer een bewijs dat de mensensmokkelaars niet worden aangepakt. Het zijn mensen. Je gunt dat niemand. Maar welke organisaties zitten daarachter? wordt het leed expres gebruikt om de stromen te vergroten?

In de media verschijnen enkel tranentrekkende verhalen over de ‘vluchtelingen’ naar Europa. Zoals nu weer hier in The New York Times. Gelardeerd met nauwkeurig uitgezochte foto’s van iets dat er uitziet als ellende. Veel van die verhalen blijken bij nader inzien domweg niet te kloppen, omdat de vooringenomen journalisten maar klakkeloos opschrijven wat in hun straatje te pas komt. Ze hebben de opdracht om met een ‘zielig verhaal’ aan te komen en dat doen ze dan. Gecheckt wordt er niets.

De journalistiek ziet het niet als taak om over de werkelijkheid achter deze immigrantenstroom te berichten, maar om de autochtonen tolerantie bij te brengen. Zo werd gisteren in het Journaal zeer uitgebreid het bericht gebracht dat Bild, ja, notabene Bild, een stuk had waarin de Oost-Duitsers werd voorgehouden dat zij toch zelf ooit vluchtelingen wilden zijn. Een vergelijking die volkomen scheef gaat natuurlijk. Om de DDR heen stond een muur om de mensen binnen te houden. De ‘vluchtelingen’ in Europa konden opgevangen worden in de regio. Als het puur om hun veiligheid ging dan waren ze tevreden met een tijdelijk verblijf in Griekenland. In plaats daarvan reizen ze door naar het rijkste gebied. Kijk eens naar deze beelden van Afrikanen die woedend zijn dat ze in Italië in een tent moeten slapen. Ze komen uit Ghana, waar helemaal niks mis is.

Dat er in werkelijkheid geen sprake is van spontaniteit, maar dat het georganiseerd is, dringt ook niet door tot de media. Ze weten het wel, maar ze melden het niet. Zo weten Syrische ‘vluchtelingen’ de enige grensovergang tussen Noorwegen en Rusland te oversteken per fiets. Het is namelijk niet toegestaan om dit lopend te doen. Dit is ene extreem noordelijke overgang. De kennis over dat fietsen is alleen bekend bij juridisch onderlegden.

Van honger, van vluchten voor veiligheid, van wanhoop is geen sprake.

Dat blijkt bijvoorbeeld uit de illegale immigranten die in Calais verblijven en die naar Groot Brittannië willen. Die zijn allang in de EU. Hun veiligheid is al gegarandeerd middels een eindeloze procedure en verblijf met eten en drinken in een asielzoekerscentrum. Dat is niet wat ze willen. Ze willen naar Engeland. Ook al mag dat niet. Ze willen dat, dus ze doen dat.

Deze mensen in Calais zijn geen hongerige vluchters voor een oorlogssituatie. Dat blijkt uit het onderstaande filmpje, waarin een Franse vrouw gevolgd wordt die een vrijwillige gaarkeuken heeft opgezet om die arme vluchtelingen van eten te voorzien. Maar als ze met een busje met speciale vismaaltijden aankomt, wordt dat busje geplunderd en de spullen doorverhandeld. Als ze de volgende dag met blikjes Ravoli aankomt, speciaal omdat dat Halal is en dat willen die mensen toch, wordt het spul voor haar ogen omgekieperd en op de grond gesmeten. Want het zou iets over de datum zijn. De deemoedige vrouw neemt zelf nog een hapje uit het blikje om aan te tonen dat er niets mis mee is. Het interesseert de jonge mannen die voor ‘vluchteling’ doorgaan geen bal. Die vrouw moet eerst maar met iets beters terugkomen.

Die werkelijkheid laten de gevestigde media niet zien.

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s