Dorine Manson van vluchtelingewerk Nederland : Er is nog volop plaats voor deurkloppers

aalo

Toen wij gisteren ons artikel plaatsten over de goed georchestreerde wijze waarop de overheid in samenwerking met door hen gesubsidieerde clubjes zoals Vluchtelingenwerk Nederland u trachten tot tranen te roeren als het gaat om deurkloppers, konden wij niet vermoeden, dat ’s avonds de Staatsomroep tijdens Nieuwsuur twee kwakende badeendtjes in de strijd gooide, Mariëlle  Tweebeeke (NPO) en Dorine Manson, opperhoofd van Vluchtelingenwerk Nederland. ( Schuif door naar 15.40)

Het was zoals gebruikelijk weer tranen verwekkend. Aan de ene zijde Tweebeecke die zoals gebruikelijk geen echt  kritische vragen mocht en kon stellen en aan de andere zijde een praktisch haar hele “werkzame” leven als onrendabele te hebben gefunctioneerd Dorine Manson, en het gesprek afgewisseld met de gebruikelijke beelden van deurkloppers op weg naar het paradijs aan de Noordzee. Nee, de toestroom, die momenteel 1.700 zieltjes per week bedraag , d.w.z. dat zijn de onbetrouwbare cijfers die u worden voorgehouden, zijn geen enkel probleem, aldus Manson, want Nederland heeft wel voor hetere vuren gestaan, toen jaren geleden ons land ruim 80.000 vluchtelingen registreerde. Nu zouden het er volgens Tweebeecke een kleine 60.000 kunnen worden, dus geen vuiltje aan de lucht.

Nou ja, vooruit wat problemen met de huisvesting, maar volgens Manson kon dat worden opgelost door deurkloppers onder te brengen in bestaande verzorgingshuizen. De senioren daar hebben er toch geen lol meer in en als reeds 8 jaar op een woningwachtende Nederlanders nu gewoon nog een paar jaar langer wachten, wat zij graag doen, dan kun je ’s avonds nog eens door de straat lopen waar de gemeente je een huis had toegewezen, maar inmiddels de familie Ibrahim  geniet van een letterlijk en figuurlijk rijk leven.

De beide dames waren aan elkaar gewaagd.  Tweebeeke , die volgens eigen zeggen een geboren journaliste is die iets wezenlijks wil doen, waarvoor zij als basis een tijdje Arbeid en Sociologie studeerde, precies het juiste voortraject om messcherpe interviews te houden, waar wij nog steeds naar uitkijken en  Dorine, die volgens eigen zeggen op haar LinkedIn pagina laat weten dat zij,  en ga er even bij zitten ….

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s