Ook nu steeds meer mensen met een bijstandsuitkering

Bron: CBS

Ondanks het herstel van de economie neemt het aantal mensen in de bijstand toe. 

Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 447.000 mensen onder de AOW-gerechtigde leeftijd van 65 jaar en 3 maanden ontvingen eind juni een bijstandsuitkering. Dat zijn er 5.000 meer dan in het vorige kwartaal. Echter, de relatieve stijging tussen het eerste en het tweede kwartaal was dit jaar minder sterk dan vorig jaar: 4 procent ten opzichte van 6 procent.

In de leeftijdscategorie 27 tot 45 jaar ontvingen eind juni 187.000 mensen een uitkering. Onder Nederlanders jonger dan 27 jaar waren het er 42.000 en ouder dan 45 jaar 217.000.

Een op de tien bijstandsgerechtigden heeft betaald werk onder het bijstandsniveau. Zij krijgen een aanvullende uitkering. Mensen die langer in de bijstand zitten, krijgen deze minder vaak. Wanneer men kijkt naar grotere gemeenten (vanaf 100.000 inwoners) komt dit het vaakst voor in Apeldoorn, Emmen, Zwolle, Westland en Amersfoort. In de vier grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag) en Maastricht juist het minst vaak.

De grafieken van het CBS vindt u hier.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s