Open grenzen, dode mensen

P1020045

Door Joost Niemoller

Er komen steeds meer details naar buiten over de meer dan zeventig lijken die zijn aangetroffen in de truck in Oostenrijk. Hoe meer je erover hoort, des te gruwelijker wordt het. Je moet je wel een voorstelling maken van wat zich daar in die ruimte afgespeeld moet hebben. Hoe in vreselijke angst mensen over elkaar heen zouden zijn geklommen, op zoek naar lucht. Beelden over de gaskamers dringen zich op.

En dan komt de vraag naar de schuldigen.

Schuldig zijn natuurlijk de mensensmokkelaars, die, kennelijk ontdaan van ieder empathisch vermogen, mensen opsluiten in ruimten waar geen ontsnappen mogelijk is. Dat gaat op voor deze truck, maar het gaat ook op voor de gekantelde schepen in de Middellandse Zee, waar de mensen verdronken omdat de laadruimten afgesloten waren. Die schepen worden vanuit de Noord-Afrikaanse kust de zee op gestuurd, in de wetenschap dat ze wel ergens gered zullen worden. De mensensmokkelaars kiezen voor de meest krakkemikkige bootjes. Of de ‘ lading’ het redt of niet, hun een zorg.

Waar het om gaat is dat de mensensmokkelaars inspelen op de huidige politieke situatie binnen de EU. De regels zijn heel simpel: Wie over de EU grens komt, is ‘gered’ . In de praktijk wordt niemand teruggestuurd. De illegalen komen automatisch in een peperdure asielprocedure. Zijn ze daaruit, dan zijn ze niet geschikt voor de Europese arbeidsmarkt, en komen ze in een of ander hulpverleningsprogramma en worden ze ondergebracht in huizen, ten koste van de autochtone bevolking. Omdat ze extra gebruik maken van de gezondheidszorg, drukken ze ook nog eens extra op die budgetten. Dat alles leidt tot grote ontevredenheid onder de Europese bevolking, maar omdat in de media en door de politiek de mythe van de ‘vluchtelingen’ wordt hoog gehouden, wordt het lijdzaam en met tegenzin getolereerd.

De truck met de ontbindende lichamen stond al zo’n 24 uur geparkeerd op een vluchtstrook aan een Oostenrijkse autoweg. De bestuurders waren al gevlucht. De truck was, zo las ik in de Suddeutsche Zeitung, vertrokken uit Hongarije, ergens ten zuiden van Boedapest. Men was dus al binnen de EU en passeerde geen gecontroleerde grens. Volgens de autoriteiten, zo las ik, waren de mensen al dood toen ze de grens overstaken. Als dat waar is, moeten ze al vrij snel gestorven zijn, en was er dus heel weinig lucht in die truck. Dat was regelrechte moord.

Lees verder…

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s