Bewoner acz randde mogelijk vier kinderen aan. De oplossing? Hij is overgeplaatst naar een ander azc

Screen Shot 2015-08-28 at 12.06.16

Het is maar de vraag of je op deze manier voorkomt dat hij andere kinderen misbruikt.

In het asielzoekerscentrum in Bellingwolde zijn mogelijk vier kinderen seksueel misbruikt door een medebewoner. Na de klachten tegen hem heeft de politie onderzoek gedaan.

Hoewel er dan, normaal gesproken, wordt ingegrepen door de autoriteiten is dat nu niet het geval. Volgens de politie zijn er te weinig concrete aanwijzingen om iets te doen. Dit ondanks het volgende:

NRC Handelsblad heeft gesproken met bewoners van het asielzoekerscentrum in Bellingwolde. Die hebben gezegd dat de dader vier kinderen meenam naar wc en dat de kinderen zich daar moesten uitkleden.

Opmerkelijk dat de politie desalniettemin zegt geen ‘concrete aanwijzingen’ te hebben, maar wat dit verhaal nog vreemder maakt is dat het acz wél in actie is gekomen. De man is namelijk overgeplaatst naar een ander azc.

Het merkwaardige is, natuurlijk, dat de man, als hij daadwerkelijk schuldig is, dan gewoon hetzelfde kan doen in het andere asielzoekerscentrum. Hoe kan dat voorkomen worden?

Een andere vraag is of deze man zelfs het recht nog moet hebben om opgevangen te worden in Nederland. Heeft hij zijn recht op asiel niet verspeeld?

De politieke partij VNL (VoorNederland) van Joram van Klaveren en Bram Moszkowicz is hier duidelijk over: ja, hij heeft dat recht verspeeld en moet worden uitgezet. Dit zijn de Kamervragen die de partij heeft ingediend:

1. Bent u bekend met het bericht ‘Mogelijk kindermisbruik in asielzoekerscentrum Bellingwolde‘?

2. In hoeverre klopt het dat er vier kinderen seksueel zijn misbruikt in het asielzoekerscentrum in Bellingwolde?

3. Deelt u de visie van onze fractie dat de asielprocedure van de dader gestaakt moet worden en deze persoon de toegang tot ons land permanent moet worden ontzegd? Zo neen, waarom niet?

4. Kunt u aangeven hoeveel meldingen van seksueel misbruik van kinderen in asielzoekerscentra er zijn gedaan en welke centra?

5. Bent u bereid, zolang het kabinet weigert om te schakelen naar het Australische asielmodel, in ieder geval de procedures van asielzoekers die zich schuldig maken aan intimidatie, bedreiging en geweld (ook seksueel) te beëindigen en deze personen uit te zetten? Zo neen, waarom niet?

Het zijn goede vragen die de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie  zo snel mogelijk moet beantwoorden.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s