Lak aan Pietenveto

 dendieje

Geloof me, die “aanpassing” komt er. De grotere winkelketens zijn al overstag. Kijk naar De Bijenkorf, AH en de V&D. Ook de NSBer Assher is voor aanpassing. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24426635/__Asscher__VN-rapport_is_steun__.html

EN WAT DOEN WIJ??????


Nederland trekt zich niets aan van het pietenrapport van de Verenigde Naties. De invulling van ons Sinterklaasfeest bepalen we zelf wel.

„Jongens, come on! Hoe je kerst viert, Pasen of Sinterklaas, daar gaat de overheid toch niet over?” riep premier Rutte uit als reactie op het advies van de VN.

Een comité van die Verenigde Naties oordeelde gisteren dat de Nederlandse politiek de ’negatieve stereotypen die aan Zwarte Piet vastzitten actief moet bestrijden’. Direct ontstak er een enorme woede in het land. Menno Veen, initiatiefnemer van ’Zwarte Piet moet blijven’, vreest dat het rapport de doodsteek kan zijn van de Nederlandse Sinterklaastraditie. „Als we het feest nog meer gaan aanpassen, is het niet leuk meer en viert straks iedereen kerst in plaats van pakjesavond.”

Of het feest verandert, is echter aan de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. De overheid is namelijk niet van plan om de pieterman aan te passen door wetgeving of

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s