Amerikaanse politie mag betogers met drones stroomschokken

helendehennep-200x240

By: rob vellekoop

North Dakota — Dankzij een nieuwe wet in deze staat kan de politie een drone inzetten om met 80,000 volt demonstranten aan te pakken of hen met chemische wapens te bestrijden. (Freethought project) Vorig jaar maakte DLM al melding van drone inzet in India. De demonstrant wordt steeds meer benaderd als vijand in plaats van als een burger die van zijn recht gebruik maakt om zijn mening te uiten.

Net geen dodelijke wapens zoals rubber kogels, pepper spray, traan gas, geluidskanonnen en tasers zijn toegelaten voor gebruik door politie drones in North-Dakota.

De zogenaamde ‘tasers’ of stroomstootwapens zijn sinds 2001 verantwoordelijk voor honderden doden in de VS. Met een stroomstootwapen kunnen elektrische schokken worden toegediend.

In NL hebben arrestatieteams en de marechaussee stroomstootwapens ter beschikking.

drone India was het eerste land ter wereld dat drones ging inzetten tegen betogers. Hier zijn nieuwe drones ontwikkeld om betogers met pepper-spray te besproeiten, te fotograferen en video-opnamen van hen te maken.

In twee democratische landen, India en de VS, vinden politici het noodzakelijk betogers die hun politieke mening willen uiten met zware middelen te bestrijden. Deze middelen beginnen steeds meer te lijken op het wapentuig dat legers inzetten. De politie gebruikt ‘bijna’ dodelijke wapens.

Democratische overheden staan steeds meer politiegeweld toe. De vraag is wiens belangen hiermee worden gediend. Er is geen enkele burger die indien hij het oneens is met de overheid gewelddadig bestreden wil worden. Hij wil namelijk alleen zijn mening kunnen geven. Toch neemt het geweld tegen burgers toe. Ook komen er steeds meer beperkende wettelijke maatregelen tegen demonstreren, kijk bijvoorbeeld naar Spanje en Engeland. De macht van de overheid neemt toe, waar is de macht van de burger gebleven in zijn democratie?

Bron: De Lange Mars (DLM)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s