Saoedische vrouw geeft weinig om verkiezingen

 dendieje

“Vanaf 22 augustus konden ze zich daarvoor registreren, maar een stormloop bleef uit” ??

Whaahahaha, Zie het al voor me, ‘vrouw’ zegt tegen man “ik registreren voor stemmen” Vrouw werd binnen een uur GESTENIGD!!  


RIYAD – 

Het moest een doorbraak worden in de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen in Saoedi-Arabië, maar het kiesrecht voor vrouwen lijkt vooralsnog niet bepaald populair. Bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen mogen vrouwen in het conservatieve land naar de stembus. Vanaf 22 augustus konden ze zich daarvoor registreren, maar een stormloop bleef uit. Tot zondag hebben landelijk welgeteld zestien politiek geïnteresseerde vrouwen zich aangemeld om op 12 december het rode potlood te mogen gebruiken.

Vrouwen in Saudi-Arabië Vrouwen in Saudi-Arabië

Mogelijk zijn vrouwen niet goed op de hoogte van hun ‘nieuwe’ status in het land en melden zich in de komende dagen alsnog vele vrouwen zich aan. Dat ze mogen stemmen is echter een gevolg van een besluit dat de inmiddels overleden koning Abdullah al in 2011 nam. Hij wilde dat vrouwen een stem zouden krijgen in de politiek, maar het is de vraag of ze daar zelf op zitten te wachten. Vrouwen spelen een ondergeschikte rol in het islamitische land. Het besturen van een auto is bijvoorbeeld niet toegestaan.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s