Wilders hint op terreurdreiging

DEN HAAG – Is Nederland ontsnapt aan een terreuraanslag? Staan terroristen op het punt er een te plegen? Volgens PVV-leider Wilders heeft hij in de zogeheten ’commissie Stiekem’ informatie gekregen die ’dusdanig schokkend’ was dat hij het kabinet wil bewegen zijn beleid te veranderen.

Geert Wilders

Wat Wilders precies heeft gehoord, mag hij niet zeggen. Wat de tien fractievoorzitters te horen krijgen in de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten moeten ze immers strikt geheim houden. Lekken uit de commissie is strafbaar. Omdat fractievoorzitters en vakministers informatie die de ronde doet in ’commissie Stiekem’ zelfs niet mogen bespreken met partijgenoten die over het onderwerp gaan, wordt ze zelden politiek verzilverd.

Toch wil Wilders dat proberen. De PVV-voorman zal dinsdag bij hervatting van het politieke jaar vragen om een speciaal overleg waarin hij het kabinet kan oproepen het terrorismebeleid te veranderen. Probleem is dat dit gebeurt in een vergadering van de Tweede kamer die wél openbaar is.

Wilders mag daar dus niet zeggen waar het over gaat en wat het kabinet volgens hem precies anders moet doen. „Ik zal daarin niets geheims openbaren, dus het zal een rare motie worden.” Wilders verwijst naar een vergadering van de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten van vorige week, na de verijdelde aanslag in de Thalys-trein.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s