GoedVolk-doctrine en PVV-haat

01

Door Blondemevrouw

De GoedVolk-doctrine kenmerkt zich door een mix van cognitieve dissonantie, oikofobie (weg-met-ons) en het motto “het (goede) doel heiligt alle middelen”. Een aanhanger van de GoedVolk-doctrine ziet zichzelf als een persoon die deugt en ziet personen met een andere mening als mensen die níet deugen. En wie niet deugt, verdient geen gelijke rechten. Niet gehinderd door de realiteit, feiten en onderbouwde argumenten van mensen met een andere mening, houdt GoedVolk vast aan een droombeeld van een utopische wereld. Iedere dag op het randje balancerend van een meltdown in the brain, bij het verwerken van de keiharde realiteit tot een geruststellende leugen. 

Het goede doel heiligt de middelen
Oud-hoofdcommissaris van politie Amsterdam, Joop van Riessen, zei bij Pauw & Witteman (VIDEO) dat ‘je de neiging zou hebben om Geert Wilders te mollen’. Als aanhanger van de GoedVolk-doctrine, zei hij dat ‘een normale reactie’ te vinden. Als je zelf deugt en de “juiste intenties” hebt, heiligt het doel tenslotte alle middelen, niet waar? Vervolgens zei Joop van Riessen, dat ‘de PVV-kiezers niet passen in deze samenleving die we met z’n allen aan het maken zijn en dat de PVV-kiezers het land uit moeten’. Zonder enige terughoudendheid of gewetenswroeging aanzetten tot moord op een politicus en het deporteren van PVV-kiezers. Dit is helaas geen uitzondering, maar een diepgewortelde denkwijze bij aanhangers van de GoedVolk-doctrine. Wie de doctrine niet aanhangt, past niet in ‘de samenleving die zij met z’n allen aan het maken zijn, waarbij andersdenkenden worden uitgesloten’.

Men slaapt er niet minder om, want het doel heiligt de middelen. Middelen zoals; bekladden en ramen ingooien van woningen van PVV’ers, berufsverbot en wegnemen carrierekansen, karaktermoord, smaad en laster, kinderen in de familie van andersdenkenden gewetenloos offeren, geweld, moord, intimidatie en andersdenkenden deporteren. Vanwege het hebben van een andere mening. Maar GoedVolk deugt, dus dan mag het. Fascisme van de 21e eeuw.

Lees verder>>>

Bron: De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s