Russisch militair ingrijpen in Syrië begonnen

Rusland levert tevens wapens en raketten aan Egypte, dat een deel doorstuurt naar het Syrische leger – Obama stevent op zoveelste buitenlandse blamage af

Russische MiG-29’s zouden reeds actief zijn boven Syrië.

Het Westen heeft in Syrië opnieuw een forse tegenslag te verwerken gekregen nu Rusland daadwerkelijk is begonnen met militaire steun aan de regering van president Assad, die zowel tegen de islamistische rebellen, Al-Qaeda/Al-Nusra als ISIS vecht. Bij de hoofdstad Damascus hebben de Russen reeds een militaire basis opgezet vanwaar luchtaanvallen op ISIS zullen worden uitgevoerd. In de komende weken zullen duizenden Russische militairen en grote hoeveelheden wapens naar Syrië worden overgevlogen. Er tekent zich een beschamende nederlaag voor de Amerikaanse president Obama en zijn bondgenoten in de EU, Turkije en het Arabische blok af – tenzij het Witte Huis net zoals precies 2 jaar geleden een directe oorlog met Rusland wil riskeren.

Diverse Israëlische media berichten dat Russische MiG-29 en MiG-31 gevechtsvliegtuigen en Yak-130 toestellen actief zijn boven Syrië. Volgens de krant i24News is de regering Obama volledig op de hoogte van de Russische interventie, maar weet men in Washington nog niet hoe te reageren.

Het Kremlin is ook op het diplomatieke front actief. Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft in de afgelopen weken met een leider van de Syrische oppositie over een politieke oplossing van het conflict gepraat. Tegelijkertijd reisden diverse Arabische leiders naar Moskou om met president Putin het groeiende internationale terrorisme te bespreken.

Russische militaire steun voor Egypte

Putin beloofde onder andere grote hoeveelheden moderne wapens aan de Egyptische president Fattah el-Sissi te verkopen. Die is op zijn beurt reeds begonnen met het doorsturen van raketten en andere wapens naar het Syrische leger (5). Er is ook serieus sprake van dat Egypte twee gloednieuwe Franse ‘Mistral’ helikopterdekschepen, die eigenlijk voor Rusland waren bestemd, aanschaft. Die zouden vooral bedoeld zijn als militair tegenwicht voor Iran (4).

Het Russische staatspersbureau TASS bericht dat Rusland niet zozeer vast zit aan president Assad, maar toch heeft ingegrepen omdat ze een herhaling van de door de VS en de NAVO veroorzaakte politieke en humanitaire drama’s in Libië en Irak willen voorkomen.

Lees verder>>>

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s