CU wil opvang vluchteling door particulieren

Migranten slapen voor het station van Boedapest

DEN HAAG – Particulieren moeten ook vluchtelingen kunnen opvangen, vindt de ChristenUnie. De overheid moet dit mogelijk maken voor mensen die hiervoor de ruimte hebben. Zij zouden een passende vergoeding hiervoor kunnen krijgen, bijvoorbeeld via een belastingvoordeel

Tweede Kamerlid Joël Voordewind wijst erop dat dit in Duitsland ook al gebeurt om de enorme vluchtelingenstroom op te vangen. „Het kabinet is naarstig op zoek naar opvangplekken in het land. Op veel plekken ontstaan mooie initiatieven door kerken en particulieren. Wij willen ruimte geven aan particulieren die ruimte voor opvang beschikbaar hebben. Uiteraard moet je daarin zorgvuldig te werk gaan, maar laten we ons van onze gastvrije kant zien.”

Zo’n “airbnb for a refugee” zorgt volgens Voordewind meteen voor meer lucht op de woningmarkt. De doorstroom van erkende vluchtelingen van een asielzoekerscentrum naar een gemeente hapert, omdat er te weinig betaalbare huurwoningen beschikbaar komen.

OPROEP: Wilt u een asielzoeker in huis?

De redactie van De Telegraaf is benieuwd wat u vindt van het plan van de ChristenUnie om asielzoekers bij particulieren onder te brengen. Wilt u de vluchtelingen thuis – tegen een passende vergoeding – opvangen of ziet u daar helemaal niets in?

Uw reacties (voorzien van naam, telefoonnummer en e-mailadres) kunt u sturen naar m.muller@telegraaf.nl.  😉

Bron+video : Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s