Franse minister Emmanuel Macron wil nieuwe euroregering

hollande

Soms wachten wij met opzet enige dagen met het plaatsen van nieuws dat uw leven en dat van uw (klein)kinderen dramatisch kan beïnvloeden. De reden is om te zien ( tegen beter weten in) of Nederland, de Nederlandse politici en…. niet te vergeten de burger eigenlijk wel interesse hebben in wat er in Europa gebeurt,  zodat ook ons land nog verder de EU afgrond in kan leiden. Maar u weet het antwoord : het blijft tot op enkele regels  oorverdovend  stil. De Franse Minister van Economische Zaken Emmanuel Macron, voormalig hoogbetaalde medewerker van de Rothschild Bank in Parijs ( salaris €  1 miljoen p.j. ) en tevens voormalig adviseur van president Francois Hollande ( salaris  € 180.000 euro p.j ) , heeft een plan gelanceerd  waarin hij pleit voor een nieuw fundament van Europa en een vernieuwing van de Europse Unie en de eurozone. Een van de in het oog springende punten is de aantstelling van weer een nieuwe EU commissaris die zeer ruime bevoegdheden moet krijgen en die de euroregering moet gaan leiden, dus in feite gaat beslissen over euroland, iets waarvan de huidige voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem denkt dat hij dat nu doet.

Opvallend feit is dat Macron nu als minister slechts  € 120.000 euro p.j verdient. Waarom zou iemand een dermate verlaging van zijn inkomen aanvaarden, is het de liefde voor het vaderland ? Wij denken van niet. Net als de voormalige directeur bij Goldman Sachs, en nu baas van de ECB ging ook Mario Draghi er “officieel ” aanzienlijk op salaris achteruit. Zijn zij feitelijk nog steeds in dienst van hun voormalige broodheren en worden nog door deze betaald ????

Deze nieuwe “regering”moet volgens Macron een groot budget krijgen en kan dan al naar gelang geld van de rijke landen overmaken naar de zwakkere broeders. Dit betekent niet alleen dat deze regering van geld voorzien moet worden en u weet van welke landen dat moet komen. Het betekent verder dat de zwakke landen net  asielzoekers gewoon de hand op kunnen blijven houden en verder rustig kunnen leven op kosten van die paar “rijke “landen die er dan misschien nog zijn overgebleven. Dat Nederland ( en Duitsland) de grote financiers mogen worden zal u duidelijk zijn.

Macron vergeet uiteraard erbij te vertellen dat dit weer een slimme Franse zet is , om de komende financiële crisis van Frankrijk  af te wentelen op anderen, iets waar de Fransen om bekend staan.

Macron heeft haast, want Frankrijk dreigt steeds sneller af te glijden richting de divisie Griekenland, Spanje, Italië en stelt hij voor de nodige voorbereiding amendementen liefst vóór de herfst 2017 in te voeren.  Daarna moeten de wetten uiterlijk 2019 in kannen en kruiken zijn. U weet dan gelijk hoe lang de Fransen denken de zaak nog droog te kunnen houden.

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s