Spanning loopt op rond mogelijk Mega-AZC in Zeewolde

Grote sociale onrust en onenigheid in het college van Zeewolde over de voorgenomen plannen om een van Nederlands grootste AZC’s te vestigen met een capaciteit van 1575 asielzoekers.

Het COA dacht met dezelfde overvaltactiek voor de burgers en de lobby voor de raadsleden en het college wederom snel toe te kunnen slaan in de gemeente Zeewolde, echter bleek al snel dat er totaal geen draagvlak is voor dit aantal. Wederom een gemeente waar het COA onrust zaait en een AZC wil forceren ten koste van de inwoners.

Die inwoners hebben zich massaal laten horen op de infoavond die uitliep op een drama voor de opgetrommelde COA woordvoerder, welke naast de standaard clichés en sussende woorden geen enkel antwoord leek te hebben op de oprechte en helder beargumenteerde zorgen van de gemeenschap over de mogelijke komst van een Mega-AZC in hun midden.

Naast de woordvoerder van AZC-Alert Zeewolde heeft ook Geert Wilders aangegeven in te willen spreken tijdens de geplande vergadering 3 september om 20:00 om zo de inwoners bij te staan en de aandacht te vestigen op dit falende asielbeleid en de schadelijke effecten van de werkwijze van het COA.

De gemeente is al aan het terugkrabbelen en spreekt nu in het college over maximaal 900, anderen zeggen 600. Dit terwijl de inwoners hebben aangegeven dat er draagvlak is voor maximaal 450 en dan hoofdzakelijk gezinnen.

In onze ogen kan het college niet anders dan luisteren naar haar kiezers en het COA de deur te wijzen als zij vasthouden aan de eis van een “rendabel” Mega-AZC en wensen de inwoners van Zeewolde alle succes in hun strijd voor zorgvuldig bestuur tegen de destructieve werkwijze van het COA.

Lees meer:

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/127167/zeewolde-college-b-en-w-verdeeld-over-aantal-asielzoekers

https://www.facebook.com/ZeewoldeAZCAlert?fref=ts

Bron: AZC-Alert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s