Waarom is Duitsland ‘het beloofde land’ in Europa?

Screenshot_25

Dit jaar worden er 800.000 asielaanvragen verwacht in Duitsland, dat is 40% van de totale migratiestroom. Hoe komt het dat Duitsland zo populair is? Er wordt verwacht dat er dit jaar 800.000 mensen asiel aanvragen in Duitsland, dat is twee vijfde van de totale migratiestroom naar Europa. Hoe komt dat?

Duitsland heeft zich de voorbije jaren gastvrijer opgesteld dan de andere Europese landen. Twee jaar voor de EU-lidstaten er in juli mee instemden om 40.000 mensen over te nemen van Griekenland en Italië, samen met 20.000 mensen uit vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten, had Duitsland al vrijwillig 30.000 Syriërs uit vluchtelingenkampen gehaald. Dat schrijft de Volkskrant.

De reputatie dat ze betere asielvoorwaarden aanbiedt dan de andere EU-landen, heeft Duitsland al sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië. De piek in asielaanvragen is echter recent en komt onder meer door Duitsland´s beslissing om gebruik te maken van de soevereiniteitsclausule van de Dublin Conventie. Die clausule staat Syrische vluchtelingen toe om een asielaanvraag in te dienen, in plaats van teruggestuurd te worden naar het EU-land waar ze het eerst aankwamen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Knack.beBron: EJ Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s