AZC-Alert Zeewolde

Achtergrond informatie team Zeewolde

AZC-Alert team Zeewolde is tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde. Wij willen als stem voor de burgers gelden, die zichzelf nu niet gehoord voelen. Op de informatieavond in de Levant was al duidelijk zichtbaar dat een groot gedeelte van de Zeewoldenaren zich niet bij het besluit van B&W en de raad kan neerleggen. Wij willen de burgemeester, de wethouders en raad duidelijk maken dat deze gang van zaken niet kan.

Er zijn vragen gesteld tijdens de informatieavond die achteraf nog beantwoord zouden worden. Echter is de gemeente hier heel selectief mee omgegaan, er zijn wel degelijk vragen niet beantwoord. Waarom? Waren ze te lastig? Of geven ze informatie vrij die ze liever niet aan
de burgers willen geven. Daarbij zijn er nogal wat tegenstrijdigheden te vinden in de antwoorden van de ‘oersaaie’ COA-voorlichter en de antwoorden van de gemeente op de website. Neem daarbij als voorbeeld de samenstelling van de bewoners van het AZC. De meneer van het COA zei duidelijk: “voornamelijk mannen tussen de 18 en 50, afkomstig uit Syrië en Eritrea. Terwijl de website van de gemeente aangeeft: ‘Ongeveer 10 tot 15% van de bewoners bestaat uit leerplichtige kinderen. De verhouding tussen gezinnen en alleenstaanden is gemiddeld 40-60%’. Wat kunnen wij als burgers van Zeewolde nu verwachten?

Lees verder bij AZC-Alert >>

Bron: Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s