Illegalen laten u de bende

bende

Door Joost Niemöller

Ik moest er weer aan denken. Enige tijd terug zat ik in een Nederlandse trein. Links van mij zaten enkele Surinamers iets met kip te eten. Alles aan het eten wat ze niet beviel, smeten ze op de grond. Wel zorgden ze er goed voor dat hun smetteloze kleren niet vuil werden. Dat alles gebeurde zonder enige gêne. Het was ook niet provocerend bedoeld of zo. Het was duidelijk zoals ze dat altijd deden. Er vormde zich een stinkende hoop om hen heen en bij het uitstapten wisten ze dat behendig te vermijden.

Het is ook een van de eerste dingen die ik me herinner van de Nederlandse wijken waar veel allochtonen wonen. De onvoorspelbare smerigheid op straat. De komst van de ratten. Je hoorde dat ook uit de Bijlmer. Afrikanen en Surinamers smeten hun vuilniszakken gewoon uit de flat omlaag. Wat ze ook doen: Poepen en pissen in de liften. Junks, zegt men dan. Maar met eigen ogen zag ik dat pisgedrag door donker en lichter getinte medelanders ook, en dat waren bepaald geen junks, maar vlot geklede jongemannen die zo te zien elke dag naar de kapper gingen. Schoon op zichzelf, maar de omgeving zal ze een rotzorg zijn. Het valt al direct op in de zuidelijke Europese landen: De huizen zijn brandschoon, de straat is een gore bende. Midden in natuurgebieden ontstaan spontane stortplaatsen.

Nu zult u zeggen: autochtone Nederlanders maken er toch ook een bende van? Loop maar eens door Amsterdam de avond na koninginnendag (nu koningsdag). Kijk maar een naar een voetbaltribune na afloop van een wedstrijd. Kijk eens naar die dronken Engelsen op de Wallen. Pissen alles onder! Tot uw dienst.

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s