Kamer wil opheldering over fraude asielpardon

 dendieje

En wat gebeurd er bij constatering van fraude? Deze zullen echt niet uitgezet worden. Maar waarschijnlijk zal men zeggen dat er toch geen fraude bewezen kan worden. Dus loze prietpraat……….volgende!!


DEN HAAG – Partijen in de Tweede Kamer willen opheldering over een verhaal van RTL Nieuws van maandag dat duizenden mensen zouden hebben gelogen over hun identiteit tijdens het generaal pardon in 2007. Met dat pardon kregen 28.000 mensen een verblijfsvergunning. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt zich niet in de aantallen te herkennen.

Tweede Kamerlid Malik Azmani van de VVD heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie schriftelijk om opheldering gevraagd. ,,Het verhaal roept vragen op”, aldus Sjoerd Sjoerdsma (D66). Het is volgens hem belangrijk dat Dijkhoff de zaak onderzoekt en kijkt wat er van waar is.

Volgens het ministerie hebben vorig 260 mensen die gebruik hebben gemaakt van de pardonregeling in 2007 een nieuw paspoort aangevraagd. Van vier van hen werd de verblijfsvergunning ingetrokken omdat hun identiteitsgegevens niet klopten.

Bron: ThePostOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s