Rusland stuurt grootste kernonderzeeër ter wereld naar Syrië

Op 4 september is de Dmitri Donskoy (TK-208, NAVO codenaam ‘Typhoon’ – zie foto), de grootste kernonderzeeër ter wereld, vertrokken vanuit zijn noordelijke Russische basis met bestemming Syrië. De Donskoy heeft 20 Bulava (SS-N-30) kernraketten aan boord, die een bereik hebben van 10.000 kilometer en ieder tussen de 6 en 10 kernkoppen vervoeren. De onderzeeër, die wordt begeleid door twee torpedojagers, zal over 10 dagen in Syrië aankomen. De Russische president Vladimir Putin onderstreept hiermee dat hij pal achter de Syrische president Assad blijft staan in diens strijd tegen ISIS en het door het Westen gesteunde islamistische Al-Nusra/Al-Qaeda front.

Kerry beschuldigt Russen van iets wat hij zelf heeft veroorzaakt

De Russen hebben inmiddels voldoende militairen, vliegtuigen en wapens in Syrië om het de Westerse-Turkse-Arabische coalitie heel moeilijk te maken. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry toonde zich afgelopen zaterdag in een telefoongesprek met zijn Russische collega Sergey Lavrov dan ook zeer bezorgd over de ‘toenemende Russische militaire opbouw in Syrië’, die volgens hem tot een ‘escalatie van het conflict’ en het ‘verlies van nog meer onschuldige levens’ kan leiden.

Wat niet anders dan een gotspe was, want als de Amerikanen zich nooit met het stabiele Syrië hadden bemoeid, dan was de bloedige burgeroorlog nooit uitgebarsten, had ISIS daar geen schijn van kans gehad, en had ook Europa nu niet te kampen gehad met een oneindige vluchtelingenstroom. Het Witte Huis heeft na Libië in chaos te hebben gestort echter zijn zinnen gezet op Syrië, en ook dat land –eveneens een bondgenoot van Rusland- moet klaarblijkelijk totaal worden verwoest.

Kremlin tolereert geen Westerse interventie

Het Kremlin stuurt met de Donskoy een krachtig signaal naar Washington dat Westerse militaire interventie in Syrië, bedoeld om Assad ten val te brengen en islamisten aan de macht te helpen, niet zal worden getolereerd. Qua slagkracht zijn de Russische Typhoon onderzeeërs te vergelijken met de Amerikaanse Ohio-klasse, die 24 Trident kernraketten met ieder tot 10 kernkoppen aan boord hebben.

Haastige pogingen van Obama om de Russen zover te krijgen samen te werken in de strijd tegen ISIS –een strijd die door de Amerikanen doelbewust op een zeer laag peil wordt gehouden, omdat de VS in het geheel niet de intentie heeft om ISIS te vernietigen- liepen op niets uit. (1)

Petraeus wil samenwerken met Al-Qaeda

Voormalig CIA-directeur Petraeus liet enkele dagen geleden in een interview met CNN weten hoe vertwijfeld Amerika inmiddels is over de ontwikkelingen in Syrië. Petraeus stelde daarom voor om vanaf nu ook officieel samen te gaan werken met Al-Qaeda, dat Assad wil afzetten en een Islamitische Kalifaat in Syrië wil oprichten.

Daarbij worden en passant de christelijke en Alawitische minderheden in Syrië verdreven of uitgeroeid. Uitgerekend deze jihadisten wil Petraeus nu met Amerikaanse hulp inzetten tegen ISIS – en dat terwijl beide moslimgroepen feitelijk dezelfde doelstellingen hebben. (2)

Xander

(1) DEBKA    (2) KOPP

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s