Denemarken legt treinverkeer stil vanwege asielzoekers

De Deense spoorwegmaatschappij heeft het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken voor onbepaalde duur stilgelegd. De beslissing is een gevolg van de grote groep asielzoekers die willen doorreizen naar Zweden.

CRAZY TRAIN. .. yeah in a zombie apocalypse when you see ugly smelly half dead things climbing all over vehicles...are they zombies out to eat you or just indians wanting free

De Deense spoorwegmaatschappij heeft na de aankomst van honderden vluchtelingen het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken voor onbepaalde duur stilgelegd. Dat heeft een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij DSB meegedeeld aan het Duitse persbureau dpa. Hetzelfde geldt ook voor treinen die op de veerboot tussen Fehmarn en Rødby op het eiland Lolland zouden worden vervoerd.

De beslissing is een gevolg van de grote toestroom van asielzoekers die willen doorreizen naar Zweden. De politie wil de vluchtelingen registreren, maar die willen niet meewerken uit schrik dat ze naar opvangcentra gebracht zullen worden in Denemarken.

Een veerboot uit Fehmarn met ongeveer 200 vluchtelingen aan boord is door de politie in de haven van Rødby gestopt. Volgens de politie weigerden ze uit de trein te stappen.

Duitsland en Zweden zijn de meest gegeerde bestemmingen onder de asielzoekers, terwijl Denemarken net meer beperkingen heeft die het land voor asielzoekers minder aantrekkelijk gemaakt hebben.

Bron: Knack

knack-be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s